Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιδρά σημαντικό μέρος της αγοράς

Σε μετοχές κυρίως των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και αρκετές από τη μεσαία – χαμηλότερη επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον όσων προσβλέπουν σε αναστροφή της τάσης. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών, με αυξημένη τη συναλλακτικότητα για αρκετούς τίτλους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Intracom και Coca Cola διαμορφώνεται το περιθώριο μεγαλύτερης αντίδρασης από πλευράς τίτλων του FTSE-20.

Ο συγκεκριμένος δείκτης διαμορφώνεται και πάλι υψηλότερα των 1.600 μονάδων (0,22%), ωθώντας και το Γενικό προς τις 2.900 μονάδες.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται και πάλι προς το 1 προς 1, ενώ μετοχές κυρίως από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση φαίνεται να προσελκύουν κυρίως βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον.

Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό και εκτίμηση αναλυτών το ότι αναλογικά αρκετές εταιρίες από αυτή την κατηγορία θα επηρεαστούν επί της ουσίας συγκριτικά λιγότερο από ό,τι λόγου χάρη ορισμένες τράπεζες.

Έτσι, λοιπόν, στην ”κορυφή” των μετοχών που αντιδρούν βρίσκονται οι Εκτέρ προς τα 1,89 ευρώ, Hitech στα 0,76 ευρώ, Μπενρουμπή στα 4,48 ευρώ, Τεχνική Ολυμπιακή στα 4,96 ευρώ, Marfin Group στα 12,32 ευρώ, Κανάκης στα 2,07 ευρώ, Creta Farm, ΕΥΑΘ, Ατέρμων, Κορδέλλου, Αθηνά, ΑΕΓΕΚ, ΚΑΕ και αρκετές ακόμη.

Η συνέχεια προμηνύεται εξίσου ενδιαφέρουσα όσο και η αρχή, καθώς για τους βασικούς δείκτες φαίνεται πως καταρχήν επιτυγχάνεται η εξισορρόπησή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v