Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η μεταβλητότητα

Η έντονη μεταβλητότητα και οι ακραίες διακυμάνσεις ακόμη και μετοχών εταιριών του FTSE-20 προσελκύουν ”επιθετική ρευστότητα” στη Σοφοκλέους. Αρκετών μετοχών η εικόνα τεχνικά εμφανίζεται ”κούφια” προς τα πάνω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ενδεχόμενη αναστροφή της τάσης στα διεθνή χρηματιστήρια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αρχή της συνεδρίασης είναι αρκούντως ενδιαφέρουσα για τους ”επιθετικούς παίκτες” της αγοράς, με τη συνέχεια να προμηνύεται ανάλογη.

Μετοχή αιχμής – σηματωρός για τον FTSE-20 είναι, με βάση τις μέχρι στιγμής συναλλαγές, η Eurobank, με τους πωλητές να εμφανίζονται μέχρι και 1,9% χαμηλότερα στα 23,68 ευρώ, οι δε αγοραστές να τους ”περιμένουν” στα 23,64 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στις 11:45 οι συναλλαγές στη μετοχή της Eurobank διαμορφώνονταν στις 650.000 τεμάχια, έναντι 303.000 στην Εθνική (-0,9%), 110.000 τεμάχια στην Alpha (-1,54%) και 126.000 τεμάχια στην Πειραιώς (-1,3%).

Την ίδια στιγμή, σταθεροποιούνταν για την Cosmote η τιμή στα 13,80-13,82 ευρώ, οριακά κέρδη σημειώνονταν για την Coca-Cola στα 19 ευρώ, στα 22,96 για τον ΟΠΑΠ, στα 6,22 για τη Βιοχάλκο, μεγαλύτερα για την Intracom, στα 4 ευρώ ακριβώς, στα 21,84 ευρώ για τη ΔΕΗ και στα ΚΑΕ με 2,22% στα 12,90 ευρώ.

Η μεταβλητότητα των βασικών δεικτών είναι ενδεικτική της έντονης αντιπαράθεσης, κυρίως επιθετικών χαρτοφυλακίων, οδηγώντας το Γ.Δ. με επίκεντρο τις 2.850 μονάδες σε διακύμανση συν, πλην 10 μονάδων, ενώ ανάλογο εύρος διαμορφωνόταν και για τον FTSE-20.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τις τελευταίες μέρες τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις, τουλάχιστον όσον αφορά σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, εμφανίζουν εκείνες όπου έχουν λάβει θέση κυρίως ”επιθετικά χαρτοφυλάκια”.

Να σημειωθεί πως το Kairos εμφανιζόταν να έχει ικανή συμμετοχή στο ΜΚ της Intralot (μέσο ποσοστό στο 5%), ενώ ανάλογη συμμετοχή είχαν και άλλα χαρτοφυλάκια αυτής της νοοτροπίας ακόμη και σε μετοχές υψηλότερης αποτίμησης.

Το ενδιαφέρον για τους βραχυπρόθεσμους, και ακριβώς σε αυτό το σημείο ποντάρουν, είναι πως η βίαιη διάσπαση πραγμάτων και στηρίξεων έφερε βασικούς δείκτες και επιλογές τους σε σημεία με ισχυρές στηρίξεις.

Δημιούργησε επίσης, σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, σημαντικά περιθώρια αντιδράσεων, καθώς αρκετοί τίτλοι εμφανίζονται ”κούφιοι” προς τα πάνω.

Το ενδεχόμενο μίας καθαρά κερδοσκοπικής, γι’ αυτόν το λόγο, ακραίας ανοδικής αντίδρασης ορισμένων μετοχών είναι εμφανές εάν και εφόσον ”αντιστραφεί” η τάση στα διεθνή χρηματιστήρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v