Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρέχει... χαρτιά!

Η άτακτη υποχώρηση των αγοραστών στη διάρκεια της δεύτερης ώρας της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους οδηγεί το Γενικό Δείκτη απνευστί προς τις 2.900 μονάδες και απειλεί τη μεσοπρόθεσμη τάση. Intracom, ΚΑΕ, Πειραιώς και ΕΛΤΕΧ καταγράφουν απώλειες άνω του 4%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ένταση της πτώσης είναι μέχρι στιγμής δυσανάλογη των πωλήσεων της προηγούμενης εβδομάδας.

Βέβαια, η άτακτη υποχώρηση των αγοραστών καθιστά ακόμα πιο ευάλωτες μετοχές όπως Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, Intracom, Coca-Cola 3E ή και ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους τα τελευταία περίπου 45 λεπτά το ”πρόγραμμα” πωλήσεων που δίνεται δεν παραπέμπει μόνο σε ξένους διαχειριστές επιθετικών χαρτοφυλακίων, αλλά και σε ορισμένους Ελληνες.

Η ουσία είναι πως είτε ξένοι είναι είτε Έλληνες, η αγορά χωρίς θετικό έρεισμα υποχωρεί προς τις 2.900 μονάδες με συναλλαγές που στη δεύτερη ώρα της συνεδρίασης αυξήθηκαν συγκριτικά με τις αρχικές πωλήσεις.

Φαίνεται πως η απουσία αγοραστών, δηλαδή ανάλογης διάθεσης, είναι πολύ χειρότερη ένδειξη αυτήν την περίοδο από όσους αποχωρούν αδιαφορώντας για το κόστος πώλησης.

Δεδομένου ότι η βραχυπρόθεσμη τάση έχει αναστραφεί πλέον από την προηγούμενη εβδομάδα διακυβεύεται ακόμη και αυτή η μεσοπρόθεσμη που θα μπορούσε να οδηγήσει χαμηλότερα των Δείκτη.

Την ίδια ώρα που ο FTSE 20 υποχωρούσε κατά 2,34% ο DAX στη Φρανκφούρτη συνέχιζε να καταγράφει οριακά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v