Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούνται... ”γερά νεύρα”

Συνεδρίαση για ”γερά νεύρα” η σημερινή, καθώς η εναλλαγή των προσήμων για τον Γενικό Δείκτη είναι συχνή, αλλά και το εύρος διακύμανσης επεκτείνεται σε περίπου 70 μονάδες. Δειλή ανάκαμψη για τις τράπεζες, κέρδη για Hyatt, Τιτάν, ΟΠΑΠ και Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση για γερά νεύρα, με τους πωλητές να παραχωρούν τη θέση τους στις πρώτες δειλές κινήσεις αγοραστών, επαναφέροντας τον Γ.Δ. προς τις 2.990 μονάδες.

Διαβάζοντας πιο προσεχτικά την ανάλυση της CSFB (δες σχετικό θέμα), γίνεται μεν κατανοητή η επίθεση των πωλητών σε τραπεζικούς τίτλους τις τελευταίες μέρες, από την άλλη, όμως, πλευρά δεν αναιρούνται συνολικότερα τα πλεονεκτήματα των ελληνικών τραπεζών.

Το πνεύμα του κειμένου εμπεριέχει μία έμμεση προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση για άρση των αδιεξόδων και επίλυση των όποιων ανοιχτών θεμάτων.

Αποτελεί, όμως, και ψήφο εμπιστοσύνης υπό προϋποθέσεις για τις μετοχές–επιλογές τους.

Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως τιμή-στόχος για Εθνική και Alpha μένουν τα 30 ευρώ, τα 23,60 ευρώ για τη Eurobank, ενώ η σύσταση μένει σε ”υπεραπόδοση” και για τους τρεις τίτλους.

Από τον FTSE-20, ισχυρή τάση διαγράφεται για τη μετοχή της CosmΟΤΕ, καθώς οι πωλήσεις των ξένων είχαν προηγηθεί, με αποτέλεσμα η μετοχή να ”αναπνέει” από χθες.

Για τη συνέχεια, θα λέγαμε πως -με αιχμή τους Alpha, ΟΠΑΠ- επιχειρείται σταθεροποίηση του FTSE-20 με εύρος τιμών 1.675-1.670.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v