Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, στις εξελίξεις γύρω από τον ”βασικό μέτοχο”, στην ξέφρενη κούρσα των τιμών του πετρελαίου, αλλά και στη διόρθωση της Σοφοκλέους αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, στις εξελίξεις γύρω από τον ”βασικό μέτοχο”, στην ξέφρενη” κούρσα των τιμών του πετρελαίου, αλλά και στη διόρθωση της Σοφοκλέους αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Παρασκευής.

Ελληνική Οικονομία: Συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης για την ελληνική οικονομία περιγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για το 2004, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, αναφέρει Το Βήμα.

Ακόμη και το πλέον αισιόδοξο από τα τρία σενάρια του νέου Προγράμματος Σταθερότητας προβλέπει έλλειμμα 3,6%-4% για φέτος, τονίζει η Ημερησία.

Βασικός Μέτοχος: Στο Σύνταγμα τα ”ρίχνει” τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει το τείχος που ορθώνει μπροστά της η Κομισιόν για τον Βασικό Μέτοχο και πλέον εμφανίζεται ανοιχτή ακόμη και για αλλαγές στο νόμο, σημειώνει το Κέρδος.

Σοφοκλέους: Πού οφείλεται η βίαιη διόρθωση αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που παράλληλα σημειώνει πως η συνταγή της χρηματιστηριακής επιτυχίας ήταν στο παρελθόν η ακόλουθη: ο ”λομπίστας” έβρισκε μια μετοχή περιορισμένης εμπορευσιμότητας, με μεγάλο ποσοστό συγκέντρωσης από τους βασικούς μετόχους, ενώ σήμερα οι ”λομπίστες” είναι άνεργοι επειδή αυτή η συνταγή δεν πουλάει, επισημαίνοντας πως τώρα στη Σοφοκλέους μόνο το μέγεθος μετράει.

Εισαγόμενες πιέσεις βύθισαν τη Σοφοκλέους, σημειώνει η Ημερησία, που προσθέτει πως οι επιθετικές πωλήσεις τραπεζικών μετοχών από ξένους οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη 2,43% χαμηλότερα.

Πετρέλαιο: Η τιμή του αργού ξεπέρασε τα 57 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά χθες στη Νέα Υόρκη και τα 561,5 δολάρια στο Λονδίνο, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 55,25 δολάρια, επισημαίνει Το Βήμα, που κάνει λόγο για ”κρεσέντο” πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Δημογραφικό Ε.Ε.: Ο ήχος της δημογραφικής ωρολογιακής βόμβας στην Ε.Ε. ακούγεται ολοένα και απειλητικότερος, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Πράσινη Βίβλο της για τις δημογραφικές αλλαγές, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία η Ευρώπη θα είναι στην κυριολεξία Γηραιά Ήπειρος το 2030, με 2 εργαζόμενους ανά 1 συνταξιούχο.

ΔΕΚΑ: Ανοίγει εκ νέου στη Βουλή το θέμα της διεύρυνσης ενδεχόμενων πολιτικών ευθυνών για το σκάνδαλο του Χ.Α., αυτή τη φορά σε σχέση με τις συναλλακτικές δραστηριότητες της ΔΕΚΑ κατά την περίοδο μετά της εκλογές της 9ης Απριλίου 2000, σημειώνει η Καθημερινή.

Ακίνητα: Επιπλέον φόρους και στους ημιυπαίθριους και βοηθητικούς χώρους των κατοικιών επιχειρεί να ανακαλύψει η εφορία, προχωρώντας σε αυτοψία στο σύνολο των ακινήτων που μεταβιβάζονται, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει αλλάξει η διαμόρφωσή τους σε χώρους κύριας χρήσης, αναφέρει το Κέρδος.

Πληροφορική: Συμμετοχές και δανεισμός αποτελούν πληγές για την πληροφορική, σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, η οποία παράλληλα αναφέρει τι δείχνουν τα αποτελέσματα του 2004 για τον κλάδο, επισημαίνοντας και τις εταιρίες εκείνες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Κλωστοϋφαντουργία: Σημαντική απόφαση για την προστασία της κλωστοϋφαντουργίας στην Ευρώπη έλαβε προχθές το πρωί η Κομισιόν, επιβάλλοντας δασμούς αντιντάμπιγκ στις εισαγωγές υφασμάτων από πολυεστερικά νήματα, σημειώνει το Κέρδος.

Τρόφιμα: Η ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων είναι η ίδια ο κυριότερος εγγυητής της ποιότητας και της ασφάλειας, τονίζει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Σε στενωπό βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένο το πρόγραμμα εθελουσίας του ΟΤΕ, με την κυβέρνηση να προβληματίζεται και τον πρόεδρο του Οργανισμού Π. Βουρλούμη να καλεί την ΟΜΕ-ΟΤΕ να ορίσει διαπραγματευτές, επιζητώντας συμφωνία για αορίστου χρόνου συμβάσεις όσων εφεξής προσλαμβάνονται, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΔΕΗ: Ανοιχτός είναι ο δίαυλος μεταξύ ΔΕΗ και της γαλλικής EDF, σημειώνει η Καθημερινή, που αναφέρει πως παρά την επιχείρηση διάψευσης επαφών μεταξύ των δυο εταιριών το ρεπορτάζ επιμένει ότι οι συζητήσεις για συνεργασία έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο.

Eurobank: Όλο και σημαντικότερο ρόλο θα παίζουν τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης – συνταξιοδότησης στη διαμόρφωση του εισοδήματος των συνταξιούχων εκτιμά η Eurobank η οποία, όπως αναφέρει Το Βήμα, παρουσίασε τα προϊόντα της για την ανάπτυξη της μακροχρόνιας αποταμίευσης και τη δημιουργία κεφαλαίου για τον μέσο Έλληνα.

Ιδιωτική ασφάλιση προτείνει η Eurobank για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού στην Ελλάδα, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Intracom: Για σύμβαση ”πύραυλο” για την Intracom κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως η εταιρία θα συμμετέχει στην παραγωγή οπλικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v