Τα πέναλτι, οι ξένοι και η Περιφέρεια...

Έλεος! Ας σταματήσει κάποιος τον κ. Λαμπριάκο της ΠΑΕ Ξάνθης. Το παλικάρι ακόμη κτυπάει πέναλτι απέναντι στον τερματοφύλακα της Χαλκηδόνας! Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον ρέφερι του αγώνα ότι σε λίγες ώρες ξεκινάει η επόμενη αγωνιστική! Τέλος πάντων. Αν δεν σε ”πάει” ο διαιτητής, κάθε προσπάθεια είναι μάταιη. Κύριε αναλυτά, έλεος! Βγάλτε μια καλή έκθεση για την Περιφέρεια...

Τα πέναλτι, οι ξένοι και η Περιφέρεια...
Έλεος! Ας σταματήσει κάποιος τον κ. Λαμπριάκο της ΠΑΕ Ξάνθης. Το παλικάρι ακόμη κτυπάει πέναλτι απέναντι στον τερματοφύλακα της Χαλκηδόνας!

Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον ρέφερι του αγώνα ότι σε λίγες ώρες ξεκινάει η επόμενη αγωνιστική! Τέλος πάντων. Αν δεν σε ”πάει” ο διαιτητής, κάθε προσπάθεια είναι μάταιη. Κύριε αναλυτά, έλεος! Βγάλτε μια καλή έκθεση για την Περιφέρεια...

Για ποιους λόγους δεν επενδύουν οι ξένοι επενδυτές στην Περιφέρεια; Να μην είμαστε αφελείς. Βλέπουν τις εταιρίες αυτής της κατηγορίας ως περίπτερα και δεν έχουν άδικο.

Τουλάχιστον οι θεσμικοί επενδυτές του εξωτερικού επενδύουν σε ώριμες αγορές. Διότι υπάρχουν και οι άλλοι, εκείνοι που χειρίζονται κερδοσκοπικά κεφάλαια. Είναι άλλη κατηγορία θεσμικών. Είναι άλλο πρωτάθλημα αυτό.

Αφού, λοιπόν, η Περιφέρεια δεν μπορεί να παίξει στο πρωτάθλημα των μεγάλων, ας βρούμε σε ποιο πρωτάθλημα μπορούμε να την εντάξουμε. Ας δημιουργήσουμε μία νέα αγορά που να μπορεί να προσελκύσει κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγει από την αφάνεια η Περιφέρεια. Οι παλιότεροι φίλοι θα θυμούνται ότι είχαν δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα τέτοια fund στο παρελθόν, πριν η Σοφοκλέους γίνει ώριμη αγορά (βοήθειά μας).

Είναι αναγκαιότητα τόσο για τη Σοφοκλέους όσο και για τις ίδιες τις εταιρίες. Αν οι εισηγμένες σ’ ένα χρηματιστήριο επιχειρήσεις δεν έχουν την δυνατότητα να προσελκύσουν κεφάλαια, τότε ακυρώνεται στην πράξη ο λόγος για τον οποίο οι εταιρίες αυτές είναι εισηγμένες.

Εκεί οδηγούμαστε. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Κι είναι καλή εξέλιξη. Όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο το καλύτερο.

Κάποιοι θα γκρινιάξουν, θα διαφωνήσουν. Θέλουν την Εθνική να διαπραγματεύεται στο ίδιο ταμπλό με τα Χαλυβδόφυλλα. Για να δικαιολογούν, ενδεχομένως, σε τρίτους το γεγονός ότι έχουν ανάλογες θέσεις και στις δύο μετοχές. Δικαίωμά τους.

Είναι όμως και δικό μας δικαίωμα να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τα συμφέροντα της αγοράς και λιγότερο για τα συντεχνιακά συμφέροντα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων.

Δεν ήταν δίκαιη η απόφαση του διαιτητή να ”κόψει” με αυτόν τον τρόπο την ΠΑΕ Ξάνθη. Αλλά και η ΠΑΕ Ξάνθη αν θέλει το πρωτάθλημα θα πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως blue chip και να αποβάλει κάθε στοιχείο που την κατατάσσει αυτόματα στην... Περιφέρεια!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v