Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Στα σχέδια της κυβέρνησης για πρόσθετα έσοδα με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, στις προβλέψεις του ΔΝΤ για τις τιμές του πετρελαίου, αλλά και στην πορεία της Σοφοκλέους αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Στα σχέδια της κυβέρνησης για πρόσθετα έσοδα με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, στις προβλέψεις του ΔΝΤ για τις τιμές του πετρελαίου, αλλά και στην πορεία της Σοφοκλέους αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Δευτέρας.

Έσοδα: Στροφή στην οικονομική πολιτική υπό το βάρος τα αποτυχίας της ήπιας προσαρμογής κάνει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσε τον τόνο με την ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ, τονίζοντας παράλληλα πως εξετάζονται αυξήσεις φόρου σε τσιγάρα, ποτά και καύσιμα με στόχο πρόσθετα έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ.

Εισπρακτικά και θεσμικά μέτρα ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τα οποία αποσκοπούν στη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Δυο σενάρια επικαλείται για τη Σοφοκλέους η εφημερίδα Χρηματιστήριο, επισημαίνοντας πως το αισιόδοξο θέλει τη διόρθωση να έχει συντελεστεί.

Ασφαλιστικό: Ξεχωριστές απαντήσεις στο πρόβλημα του Ασφαλιστικού θα δώσει κάθε τραπεζικός όμιλος σημειώνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως έπεται νέα συνάντηση τραπεζών – ΟΤΟΕ.

Νέα μελέτη για το Ασφαλιστικό ζήτημα ετοιμάζει η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με τον επιστημονικό σύμβουλο Γιώργο Ρωμανιά, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Απασχόληση: Αύξηση 44,5% παρουσιάζουν μέσα σε ενάμιση χρόνο οι μερικώς απασχολούμενοι στις επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των δέκα μισθωτών αναφέρει η Ημερησία, που επίσης τονίζει πως το 64,2% των απασχολούμενων με μειωμένο ωράριο είναι γυναίκες και ο μέσος μισθός τους είναι 386,8 ευρώ.

Πετρέλαιο: Τουλάχιστον για δυο χρόνια αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα οι τιμές του πετρελαίου, εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης και των ελλείψεων στην παραγωγή, όπως προβλέπει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ροντρίγο Ράτο, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Η αναπάντεχη επίθεση δυο ξένων τραπεζών προς τον μέχρι τώρα καλά προστατευμένο τραπεζικό τομέα της Ιταλίας ίσως αλλάξει το ”τοπίο” μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών της Ευρώπης, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Στο μικροσκόπιο των διεθνών επενδυτικών οίκων, αλλά και των ελεγκτικών Moody’s και Standard and Poor’s βρίσκονται τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών λόγω της εφαρμογής των ΔΛΠ, αλλά και εξαιτίας της πορείας της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Τουρισμός: Προσδοκίες υπάρχουν για τον τουρισμό στο 2005 προερχόμενες από τη γερμανική αγορά σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Οικονομικό Επιμελητήριο: Τους στόχους της νέας διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναλύει ο πρόεδρός του Π. Γιαννόπουλος σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v