Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανές κινήσεις αποκόμισης κερδών

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν και σήμερα οι κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων εκτιμά πως η ψυχολογία παραμένει θετική. Η τάση των διεθνών αγορών αναμένεται πάντως να επηρεάσει και τη Σοφοκλέους.

ΑΧΕ: Πιθανές κινήσεις αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω κινήσεων αποκόμισης κερδών η Marfin Analysis, η οποία, όμως, συμπληρώνει πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως το θετικό momentum έχει χαθεί για την ώρα, ενώ επισημαίνει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν κάποιες καλές ”ευκαιρίες” σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

”Ήπιο” άνοιγμα προβλέπει για σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές η Proton Securities, ενώ εκτιμά πως για την ελληνική αγορά το πλέον πιθανό σενάριο είναι οι τάσεις συσσώρευσης.

Επίσης, η Proton Securities εκτιμά πως οι επενδυτές θα έχουν το ενδιαφέρον τους στραμμένο και στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως το rebound στο οποίο επιδόθηκε η Σοφοκλέους την Παρασκευή δημιουργεί αισιοδοξία, αν και δεν αποκλείει –όπως επισημαίνει– περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών σε συγκεκριμένους τίτλους, μεσοπρόθεσμα.

Επίσης, η Εγνατία Finance αναφέρει πως η πορεία των διεθνών αγορών, οι οποίες αναμένεται να κινηθούν αναλόγως της εξέλιξης στις τιμές του πετρελαίου, αναμένεται να επηρεάσει τις αποδόσεις της ελληνικής αγοράς, ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων.

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν και σήμερα οι κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνουν οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων εκτιμά πως η ψυχολογία παραμένει θετική. Η τάση των διεθνών αγορών αναμένεται πάντως να επηρεάσει και τη Σοφοκλέους.

Η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε σχέση µε την πορεία των συναλλαγών εκτιμά η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report πως θα πρέπει να μελετηθεί την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως η κατασκευή σχηµατισµού βάσης τιµών στα τρέχοντα επίπεδα σε συνδυασµό µε τη διατήρηση των τιµών πάνω από την περιοχή στήριξης των 2.950 µονάδων θα αποτελέσει ένδειξη αντιστροφής της βραχυπρόθεσµης πτωτικής τάσης σε ανοδική.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Omega Bank πως πιστοποίηση αντιστροφής της βραχυπρόθεσµης τάσης θ’ αποτελέσει µόνο η αποφασιστική διάσπαση των 3.080 µε ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα επιβεβαιώσει την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσµου ανοδικού κύκλου που θα οδηγήσει τις τιµές πάνω από την περιοχή των 3.120 µονάδων.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως οι βραχυπρόθεσμοι κινητοί μέσοι δεν άντεξαν την πίεση των πωλητών και έδωσαν σήματα εξόδου, ενώ συμπληρώνει πως το επικρατέστερο σενάριο πλέον θέλει τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει την περιοχή των 3.000 μονάδων πριν από οποιαδήποτε νέα πτωτική κίνηση.

Καθοριστικής σημασίας, σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, παραμένει η περιοχή αντίστασης των 3.050 - 3.060 μονάδων, η διάσπαση της οποίας θα αλλάξει προς το θετικότερο την εικόνα της αγοράς και θα επαναφέρει το θετικό βραχυπρόθεσμο momentum.

Σε αντίθετη περίπτωση, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, οι 2.920 μονάδες αποτελούν πρώτο επίπεδο στήριξης με τελικό στόχο τις 2.800 μονάδες, σενάριο το οποίο είναι μεν υπαρκτό αλλά βρίσκεται υπό την αίρεση της έκτασης της ανοδικής διόρθωσης, επισημαίνοντας πως η τρέχουσα εβδομάδα συμπίπτει με τη Μ. Εβδομάδα του καθολικού Πάσχα και ως εκ τούτου οι πιθανές επιρροές από το εξωτερικό είναι μάλλον περιορισμένες όπως έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν

Τι έγινε την Παρασκευή 18 Μαρτίου: Κατά τη διάρκεια της τελευταίες συνεδρίασης της εβδομάδας, η ελληνική αγορά έκλεισε µε άνοδο, αναστρέφοντας το αρνητικό κλίµα που είχε δηµιουργηθεί στην αρχή της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η μεγάλη αστάθεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει 0,17% και με τον FTSE-20 να καταγράφει κέρδη 0,38%, οδηγούµενος από τις µετοχές των ΕΤΕ (+1,17%), Alpha Bank (+1,35%) και ΟΠΑΠ (+2,26%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v