Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στην προθεσμία που έδωσε η Κομισιόν για τον Βασικό Μέτοχο, στις καταδίκες για τις ”φούσκες” του 1999, στο εμπορικό έλλειμμα το 2004 και στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στην προθεσμία που έδωσε η Κομισιόν για τον Βασικό Μέτοχο, στις καταδίκες για τις ”φούσκες” του 1999, στο εμπορικό έλλειμμα το 2004 και στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Βασικός Μέτοχος: Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση στο θέμα του Βασικού Μετόχου, σημειώνει Το Βήμα, το οποίο αποκαλύπτει παράλληλα και το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων.

Η Καθημερινή επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θεωρεί την υπόθεση του Βασικού Μετόχου υπόθεση της χώρας και του Συντάγματος μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κλείσιμο της στρόφιγγας των κοινοτικών κονδυλίων από τον επόμενο κιόλας χρόνο φέρνει η σύγκρουση της ελληνικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες για τον Βασικό Μέτοχο, αναφέρει το Κέρδος.

Για απόφαση-διασυρμό από την Κομισιόν κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως εάν δεν αλλάξει ο νόμος για τον βασικό μέτοχο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης.

Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται για την κυβέρνηση, η οποία ανησυχεί για κοινοτικά κονδύλια ύψους 17 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν συμβάσεις για έργα του ΚΠΣ που θα υπογραφούν από τον Ιούνιο, τονίζει η Εξπρές.

Εμπορικό Έλλειμμα: Επιδεινώθηκε το εμπορικό έλλειμμα το 2004, αν και οι εισπράξεις από τις εξαγωγές αυξήθηκαν αναφέρει η Καθημερινή, η οποία επικαλούμενη το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών αναφέρει πως η αξία των εξαγωγών πέρυσι έφτασε στα 12.228,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,3% από τις εισπράξεις του 2003.

Σοφοκλέους: ”Σύννεφα” στον ορίζοντα για τις ελληνικές τράπεζες διαβλέπουν τώρα μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, οι οποίες ως τώρα τις θεωρούσαν ευκαιρίες, αναφέρει Το Βήμα.

Ασφαλιστικό: Ελάχιστα διαφωτιστική ως προς τις τελικές ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζών ήταν η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ, αναφέρει η Καθημερινή.

Δεν τα βρίσκουν ΟΤΟΕ-τραπεζίτες για το Ασφαλιστικό σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως οι διαφωνίες αφορούν στη χρηματοδότηση και τη δομή του ενιαίου Ταμείου.

FED: Την 7η κατά σειρά αύξηση, κατά 0,25 μονάδες, στα επιτόκια αποφάσισε η FED, αναφέρει η Ημερησία.

Μισθοί Δημοσίου: Στους νέους μισθούς στο Δημόσιο αναφέρεται ο Τύπος της Τετάρτης.

Εφοπλιστές: Επενδύσεις και επαναπατρισμός ναυτιλιακών κεφαλαίων θα είναι δύσκολο να γίνουν εάν δεν ξεκαθαρίσει το οικονομικό και επενδυτικό τοπίο στη χώρα, τόνισε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Νίκος Ευθυμίου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Άμεσες ξένες επενδύσεις της τάξης των 85 εκατ. ευρώ προσέλκυσε η χώρα μας το τελευταίο δωδεκάμηνο στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, σημειώνει το Κέρδος.

Αθήνα 2004: Χρηματικά ποσά ύψους 459 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο στην Αθήνα 2004 ΑΕ θεωρούνται επιχορηγήσεις ΟΕΟΑ-Αθήνα 2004 και συνεπώς επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Αράπογλου: Με 300 επενδυτές συναντήθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου στη Θεσσαλονίκη αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως καταγράφηκε ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της Β. Ελλάδος για επέκταση στις βαλκανικές χώρες.

ΟΠΑΠ: Η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει μέρος από τις μεγάλες ταμειακές ανάγκες που έχει το Δημόσιο επιστρατεύει κάθε δυνατή λύση για την άντληση κεφαλαίων, αναφέρει Το Βήμα, το οποίο επικαλούμενο έγκυρες πληροφορίες αναφέρει πως το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την πώληση της άδειας του ”Ξυστό” στον ΟΠΑΠ, ώστε να εισπράξει περί τα 300 εκατ. ευρώ που ήταν το ελάχιστο τίμημα για την είσοδο στους δυο τελευταίους διαγωνισμούς που κηρύχθηκαν άγονοι από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Β. Νειάδας, ενώ ο κ. Κωστάκος αναλαμβάνει πρόεδρος.

Marfin: Διοικητικές αλλαγές και business plan θα ανακοινωθούν στη σημερινή γενική συνέλευση της Marfin, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v