Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Φορτσάρει” η αγορά

Κοντά στα υψηλά της ημέρας διαμορφώνονται οι τιμές για το Γενικό Δείκτη και τον FTSE-20. Η αντίδραση επιμέρους τίτλων επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως σε αρκετές περιπτώσεις τα αντανακλαστικά παραμένουν ενεργά, κάτι που παρατηρείται και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, τη στιγμή που η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 2 προς 1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πολύ κοντά στα υψηλά της ημέρας διαμορφώνεται ο Γενικός, κυρίως, όμως, ο FTSE-20.

Ο βασικότερος δείκτης της αγοράς κυμαίνεται προς τις 1.646 μονάδες (1,6%), με συναλλαγές περίπου 165 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανόμενων των προσυμφωνημένων πράξεων).

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, αντιδρούν περισσότερο οι Alpha, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Πειραιώς, Τιτάν, αλλά και ΟΤΕ, Motor Oil, Εθνική και Γερμανός.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως μόλις 3 στις 20 μετοχές κινούνται χαμηλότερα, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών παραμένει σταθερά στο περίπου 2 προς 1.

Σημαντικό θεωρείται το γεγονός πως για το FTSE 20 επιβεβαιώνεται η στήριξη των 1.580 μονάδων και πως για αρκετές μετοχές από κάθε κατηγορία διατηρούνται ενεργά τα αντανακλαστικά και οι τεχνικοί μηχανισμοί αντίδρασης.

Από τις μετοχές που κινούνται ανοδικά, ξεωρίζουν Mπενρουμπή, Λεβεντάκης, ΑΕΓΕΚ, Chipita, Εκτέρ, Αλκο, ενώ ακόμη 37 τίτλων το ποσοστό θετικής μεταβολής ξεπερνά το 3%.

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πως έχουμε μία δεύτερη κατά σειρά συγκριτικά χαμηλού κόστους αντίδραση βασικών δεικτών και μετοχών που διατηρούν – έστω και βραχυπρόθεσμα με αυξημένο ρίσκο – το ενδιαφέρον για την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v