Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Ο σεισμός στην Ινδονησία, η σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία, η επένδυση της Eurobank στην Τουρκία είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Ο σεισμός στην Ινδονησία, η σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία, η επένδυση της Eurobank στην Τουρκία είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Σεισμός: Στον σεισμό μεγέθους 8,2 ρίχτερ στην Ινδονησία αναφέρεται ο Τύπος της Τρίτης.

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Σε κανένα μέτρο συγκυριακό εισπρακτικού χαρακτήρα, αλλά σε διαχρονικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πάταξη της φοροδιαφυγής στηρίζεται το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας σημειώνει το Κέρδος.

Φόροι: Σειρά μέτρων με τα οποία επιδιώκεται η εξυπηρέτηση του διπλού στόχου, να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα και να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες, θα εξετάσει η Κυβερνητική Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Ανακοινώνονται σήμερα οι νέοι έμμεσοι φόροι επισημαίνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως τα νέα μέτρα που θα ληφθούν αναιρούν τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

ΙΟΒΕ: Από την πορεία των επενδύσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιεί το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του, αναφέρει η Καθημερινή.

Κόλαφο για την ελληνική οικονομία αποτελεί η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ σύμφωνα με Το Βήμα, που σημειώνει παράλληλα πως όλες οι προβλέψεις είναι ζοφερές.

Σκηνικό αβεβαιότητας για την οικονομία το 2005 προβλέπει η έκθεση του ΙΟΒΕ σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η αναμενόμενη κάμψη των επενδύσεων θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.

Ανεργία: Μείωση κατά 1,2% εμφανίζει ο δείκτης της ανεργίας ανάμεσα στο πρώτο και στο τρίτο τρίμηνο του 2004 αναφέρει η Καθημερινή, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Ακίνητα: Προβλέψεις για ανοδική πορεία των τιμών των ακινήτων διατυπώνει σε μελέτη της η Alpha Bank σημειώνει Το Βήμα.

ΣτΕ: Βασικός μέτοχος και συμβασιούχοι εξελίσσονται σε ”καυτή πατάτα” για την κυβέρνηση, καθώς εκκρεμούν στα ανώτατα δικαστήρια σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως ήδη άρχισαν να διαμορφώνονται οι πρώτες δικαστικές τάσεις.

Λιανικό Εμπόριο: Σε ”υπερόπλα” για την ”απόλυτη επικράτηση” των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων στην εγχώρια αγορά λιανεμπορίου αναδεικνύονται οι εντυπωσιακές επενδύσεις σε πανάκριβα και μεγάλα καταστήματα επισημαίνει το Κέρδος.

ΟΠΑΠ: Για φόβους σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, εάν μειωθεί η συμμετοχή του Δημοσίου κάτω του 51% με νέα μετοχοποίηση, κάνει λόγο η Ημερησία.

Eurobank: Στην Τουρκία επενδύει η Eurobank επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σημειώνοντας πως η Τράπεζα απέκτησε τη χρηματιστηριακή HC Instanbul, ενώ η Καθημερινή συμπληρώνει πως η επένδυση φτάνει στα 25 εκατ. δολάρια.

ΕΥΔΑΠ: Ξεχωριστό ενδιαφέρον για την ΕΥΔΑΠ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως προχωράει και η συμφωνία με την Pepsico.

Spider: Η Spider σχεδιάζει συμμετοχή στη σερβική εταιρία Zastava αναφέρει η Ημερησία.

VISA: Αυξημένη κατά 28,7% εμφανίζεται στην Ελλάδα η συνολική δαπάνη με κάρτες VISA για το 2004, φτάνοντας αισίως τα 7,1 δισ. ευρώ, σημειώνει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v