Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασικός μέτοχος εναντίον... σύντεκνων!

Ο κ. Σαββάκης κάθεται στο διπλανό γραφείο. Η τύχη τον έριξε στην ζούγκλα των εφημερίδων και των μέσων ενημέρωσης (βοήθειά του). Ο κ. Σαββάκης, λοιπόν, έχει 42 πρώτα ξαδέλφια και γυρεύετε πόσα τρίτα. Ο κ. Σαββάκης δεν θα ήθελε να αναλάβει διευθυντική θέση σε μέσο μαζικής ενημέρωσης. Σε μία τέτοια περίπτωση η μισή Κρήτη θα πρέπει να αποκλειστεί από τις... δημόσιες προμήθειες. Και ποιος τον σώζει τότε τον κ. Σαββάκη...

Βασικός μέτοχος εναντίον... σύντεκνων!
Ο κύριος Σαββάκης κάθεται στο διπλανό γραφείο. Η τύχη τον έριξε στη ζούγκλα των εφημερίδων και των μέσων ενημέρωσης (βοήθειά του).

Ο κύριος Σαββάκης, λοιπόν, έχει 42 πρώτα ξαδέλφια και γυρεύετε πόσα τρίτα. Ο κύριος Σαββάκης δεν θα ήθελε να αναλάβει διευθυντική θέση σε μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Θα χρειαστεί νωρίτερα να καταγράψει σε ειδική λίστα όλους τους συγγενείς του μέχρι τετάρτου βαθμού, ένεκα του νόμου του Βασικού Μετόχου.

Με άλλα λόγια, η μισή Κρήτη θα πρέπει να αποκλειστεί από τις... δημόσιες προμήθειες. Και ποιος τον σώζει τότε τον κύριο Σαββάκη...

Δεν βρίσκετε σοβαρό το επιχείρημα; Θα ήθελα να γνωρίζω ποια στάση θα κρατούσατε αν ήσασταν δημοσιογράφος και ερχότανε σ’ εσάς το σχετικό αίτημα. Να καταγράψετε όλους τους συγγενείς σας μέχρι τετάρτου βαθμού.

Μπορεί και να το διασκεδάζατε! Να υποκρινόσασταν ότι επρόκειτο για μία πολύ καλή ευκαιρία για να τους... μάθετε! Είναι πολύ πιθανό, όμως, να χρειαζόσασταν έρευνα ή ακόμη και να προσλάβετε ειδικό γραφείο ερευνών για να είστε, τελικά, απόλυτα συνεπής στην υποχρέωσή σας.

Κι αφού τελειώσει αυτό, θα έπρεπε να κάνετε την προσευχή σας, έτσι ώστε τα τρίτα σας ξαδέλφια να μην έχουν δοσοληψίες με το Δημόσιο.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα καίγατε τους ανθρώπους. Δίχως να φταίνε. Κι ανεξάρτητα από το πόση δουλειά έχουν ρίξει και πόσες επενδύσεις πραγματοποίησαν.

Μία μακρινή συγγένεια είναι ικανή να τους διαγράψει από τον επιχειρηματικό στίβο. Δικαιολογημένα, τότε, εκείνοι θα σας εκλιπαρούσαν να παραιτηθείτε από την εργασία σας...

Από την αρχή είχαμε χαρακτηρίσει την ιστορία του Βασικού Μετόχου αστεία. Τα γεγονότα, δυστυχώς, μας επιβεβαιώνουν και τώρα η υπόθεση αυτή τείνει να εξελιχτεί σε φαρσοκωμωδία. Η μόνη επιλογή που μένει στην κυβέρνηση είναι να αποσύρει τον νόμο, για να σταματήσει ο διασυρμός της χώρας και της λογικής.

Υπάρχει θέμα διαπλοκής. Αναμφισβήτητα. Ακόμη κι αν δεχτούμε, όμως, ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι ο κύριος βραχίονας της διαπλοκής, θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι οι εκδότες χρειάζονται τους ανθρώπους της εξουσίας για να τελεστεί το αμάρτημα.

Οι εκδότες δεν λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις. Οι πολιτικοί τις λαμβάνουν.

Όπως και ήταν πασιφανές από την πρώτη στιγμή πόσα κενά είχε ο νόμος. Κι είναι προκλητικό να επικαλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι με τον νόμο δεν θίγονται οι... ξένες εταιρείες! Λες και το ζητούμενο είναι να κτυπηθούν οι εγχώριες!

Οι προθέσεις της κυβέρνησης μπορεί να είναι άριστες. Αυτό που μας προβληματίζει, όμως, είναι η προχειρότητα που επέδειξαν στον πρακτικό χειρισμό ενός θέματος που οι ίδιοι είχαν αναδείξει ως κυρίαρχο της στρατηγικής τους...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v