Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, ενώ μερίδα των αναλυτών εκτιμά πως ύστερα από τέσσερις μέρες ανάπαυλας η Σοφοκλέους θα αναζητήσει την τάση από τις διεθνείς αγορές. Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Από τις ξένες αγορές η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Marfin Analysis για σήμερα.

Από τις διεθνείς αγορές εκτιμά η Proton Securities πως θα αναζητήσει την τάση η Σοφοκλέους, ύστερα από την ανάπαυλα των τεσσάρων ημερών, με τον ΟΠΑΠ να βρίσκεται στο επίκεντρο, εν τω μέσω της φημολογίας που έχει προκύψει αναφορικά με το μονοπωλιακό καθεστώς που διέπει τον Οργανισμό.

”Ευαίσθητη” είναι η ψυχολογία των επενδυτών σύμφωνα με την Εγνατία Finance, που συμπληρώνει πως σε αυτό το πλαίσιο προβλέπει ότι η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί.

Η Omega Bank σημειώνει στο εβδομαδιαίο report της πως στις επόµενες συνεδριάσεις θα πρέπει να µελετηθεί η κίνηση του Γενικού Δείκτη σε σχέση µε την πορεία των συναλλαγών, ενώ συμπληρώνει πως θα πρέπει επίσης να παρατηρηθεί η συµπεριφορά του ∆είκτη στο επίπεδο των 2.950 µονάδων όπου ορίζεται η πρώτη βραχυπρόθεσµη αντίσταση.

Ενδεχόµενη αποτυχία να υπερβεί η τιµή του ∆είκτη την παραπάνω αντίσταση θα έχει ως αποτέλεσµα να κινηθεί και πάλι πτωτικά έως το επίπεδο στήριξης των 2.880 µονάδων, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στην περιοχή των 2.840 µονάδων, επισημαίνει η Omega Bank.

Συμπληρώνει παράλληλα πως η αντιστροφή της βραχυπρόθεσµης τάσης θα επιτευχθεί µόνο µε την άµεση και αποφασιστική διάσπαση των 2.950 µονάδων σε συνδυασµό µε την αύξηση του όγκου συναλλαγών, καθώς θα αποτελέσει ένδειξη έναρξης ενός νέου βραχυπρόθεσµου ανοδικού κύκλου, που θα έχει ως πρώτο στόχο την περιοχή των 3.000 µονάδων.

Η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ από την πλευρά της σημειώνει πως ισχυρό κριτήριο για την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης πτωτικής τάσης αποτελεί η διάσπαση των 3.030 μονάδων με ενδιάμεση σημαντική αντίσταση στις 2.995 – 3.000 μονάδες, ενώ προς τα κάτω οι 2.800 μονάδες διατηρούν το χαρακτηρισμό τους ως πεδίο απορρόφησης της προσφοράς.

Η τρέχουσα εβδομάδα κλείνει διαχειριστικά το α΄ τρίμηνο και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συμπεριφορά των εισηγμένων θυγατρικών εταιριών εν όψει της εφαρμογής των ΔΠΧΠ και της λογιστικής απεικόνισης των συμμετοχών τους, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Πέμπτη 24 Μαρτίου: Υψηλότερα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, την Πέμπτη, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κατά 1,33% υψηλότερα, με τον FTSE-20 να καταγράφει κέρδη 1,61%, καθοδηγούμενος από την Εθνική, την Alpha Bank και την Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v