Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ενδεχόμενο rebound, υπό προϋποθέσεις

Το ενδεχόμενο της αναστροφής της πτωτικής τάσης επισημαίνουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, λόγω αφενός της πτώσης που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου και αφετέρου της θετικής εικόνας των αμερικανικών αγορών.

ΑΧΕ: Ενδεχόμενο rebound, υπό προϋποθέσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Αναστροφή της πτωτικής τάσης προβλέπει η Marfin Analysis για τη Σοφοκλέους, μετά την πτώση στις τιμές του πετρελαίου, αλλά και τη θετική εικόνα που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικές αγορές.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως καθώς οι βασικοί χρηματιστηριακoί δείκτες έχουν καταγράψει σημαντικές απώλειες, είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα απότομο rebound, με την προϋπόθεση, όμως, ότι οι ξένοι δείκτες θα σταθεροποιηθούν αφενός και αφετέρου ότι θα εμφανιστούν ορισμένοι θετικοί καταλύτες (όπως για παράδειγμα πιθανή λύση στο θέμα του Ασφαλιστικού).

Για σήμερα, η Σίγμα Securities αναμένει θετικό άνοιγμα, σε συνέχεια των κερδών που κατέγραψε χθες η Wall Street.

Σε αναζήτηση στήριξης στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Proton Securities πως θα επιδοθεί η ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως θετικό άνοιγμα στην Ευρώπη ενδέχεται να επηρεάσει ανάλογα και τη Σοφοκλέους.

Στις χθεσινές θετικές επιδόσεις των αμερικανικών αγορών και στην πτώση των τιμών του πετρελαίου αναφέρεται και η Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά πως σε αυτό το πλαίσιο ενδέχεται να επηρεαστούν θετικά οι ευρωπαϊκές αγορές και κατά συνέπεια και η Σοφοκλέους.

Τι έγινε χθες: Σημαντική πτώση κατέγραψε χθες η ελληνική αγορά εξαιτίας των έντονων ρευστοποιήσεων, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 2,10%, με τον FTSE-20 να κλείνει 2,22% χαµηλότερα.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Εθνικής (-2,94%), Alpha Bank (-2,81%) και EFG Eurobank (-2,74%) συμπληρώνει η Marfin Analysis, που παράλληλα αναφέρει πως οι µετοχές των Τιτάν (+0,55%) και CosmOTE (+0,44%) ήταν οι μόνες από την υψηλή κεφαλαιοποίηση οι οποίες έκλεισαν με άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v