Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Το δεύτερο πακέτο μέτρων για τα έσοδα που εξετάζει η κυβέρνηση, η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, οι προσπάθειες για συγκράτηση των τιμών, οι νέες πιέσεις που δέχθηκε χθες η Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το δεύτερο πακέτο μέτρων για τα έσοδα που εξετάζει η κυβέρνηση, η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, οι προσπάθειες για συγκράτηση των τιμών, οι νέες πιέσεις που δέχθηκε χθες η Σοφοκλέους είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ποδόσφαιρο: Στη νίκη της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου επί των Αλβανών με σκορ 2-0, η οποία αποτελεί ένα ακόμη βήμα για το Μουντιάλ της Γερμανίας αναφέρεται ο Τύπος της Πέμπτης.

Ανταγωνιστικότητα: Μείωση της κατανάλωσης και της ανταγωνιστικότητας προβλέπουν βιομήχανοι και έμποροι, σύμφωνα με Το Βήμα.

Αυξήσεις: Δεύτερο πακέτο μέτρων που θα στοχεύσει σε περικοπή των επιχορηγήσεων και των εγγυήσεων σε δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς από τον προϋπολογισμό προετοιμάζει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, αναφέρει Το Βήμα.

Έλεγχος τιμών: Στην προσπάθεια διασφάλισης των φορολογικών εσόδων που προκύπτουν από την αύξηση των έμμεσων φόρων, αλλά χωρίς να επιβαρυνθεί ιδιαίτερα ο τιμάριθμος, επιδίδεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σημειώνει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Νέες ισχυρές πιέσεις δέχθηκε χθες η Σοφοκλέους, αποδεικνύοντας ότι ενδεχομένως η διορθωτική κίνηση της αγοράς δεν έχει ολοκληρωθεί, τονίζει Το Βήμα.

Πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση της διαφάνειας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και τον έλεγχο της αγοράς περιλαμβάνουν τροπολογίες που κατατέθηκαν από την κυβέρνηση κατά τη συζήτηση με την επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τη χειραγώγηση της αγοράς, αναφέρει η Καθημερινή.

ΟΟΣΑ: Αναπόφευκτα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα λύσουν τα τεράστια δημοσιονομικά προβλήματα, τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ εκείνο που επείγει –πλέον- είναι η λήψη διαρθρωτικής φύσεως μέτρων, που θα επιτρέψουν χαλάρωση των δημοσιονομικών πιέσεων, με παράλληλη αύξηση των διαθέσιμων πόρων για αύξηση του όγκου των επενδύσεων της παραγωγικής οικονομίας, τονίζει το Κέρδος, επικαλούμενο στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Πετρέλαιο: Στα 53 δολάρια υποχώρησε η τιμή του ”μαύρου χρυσού”, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Καλές επιδόσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες προβλέπει για το 2005 ο διεθνής οίκος Standard and Poor’s, που σύμφωνα με την Καθημερινή εκτιμά επίσης ότι το περιβάλλον είναι ευνοϊκό για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Τηλεπικοινωνίες: Η κινεζική ”επέλαση” στην Ελλάδα επεκτείνεται και στις τηλεπικοινωνίες, καθώς χθες η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών προηγμένης ασύρματης τεχνολογίας της Κίνας, ΖΤΕ Corporation, ανακοίνωσε την πρόθεσή της για δυναμική έναρξη δραστηριοτήτων στην ελληνική αγορά και στην περιοχή των Βαλκανίων, αναφέρει Το Βήμα.

Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις: Το ”πράσινο”, όπως το χαρακτήρισε, νομοσχέδιο για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων παρουσίασε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να οικοδομηθεί ούτε ένα μέτρο γης στις εγκαταστάσεις, τονίζει το Κέρδος.

Στεγαστικά: Μείωση της ζήτησης φοβούνται οι τράπεζες ότι θα φέρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες και ο ΦΠΑ στα ακίνητα, σύμφωνα με την Ημερησία.

Γεωργία: Από 20/4 έως 13/6 ορίστηκε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο μέτρο 2,1 του γεωργικού Γ’ ΚΠΣ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΦΑΓΕ-ΕΦΕΤ: Άγνωστες ποσότητες μουχλιασμένου γιαουρτιού διακινήθηκαν σε ανυποψίαστους καταναλωτές και, με τουλάχιστον δύο εβδομάδες καθυστέρηση, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρθηκαν 350.000 κεσεδάκια με το ίδιο πρόβλημα, τονίζει Το Βήμα.

Χιλιάδες γιαούρτια με μούχλα καταναλώθηκαν, καθώς οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν το πρόβλημα, αλλά το έκρυβαν, επισημαίνουν Τα Νέα.

ΟΠΑΠ: Νέο πακέτο μετοχών του ΟΠΑΠ θα διατεθεί σε ιδιώτες, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, επισημαίνει η Ημερησία.

ΑΤΕ-Φοίνικας: Στη ”σέντρα” αναμένεται να βγάλει σήμερα η διοίκηση του Χ.Α. την ασφαλιστική εταιρία Φοίνιξ Metrolife και την Αγροτική Τράπεζα, με αφορμή την εξαιρετικά περιορισμένη διασπορά των μετοχών τους, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στην τελική φάση για την ανάδειξη των δύο συμβούλων που θα αναλάβουν το έργο της αποτίμησης και μετοχοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βρίσκεται το υπουργείο Οικονομίας και η διοίκηση του Τ.Τ., σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Μυτιληναίος: Στον όμιλο Μυτιληναίου περνά η Hellenic Copper Mines, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η συμφωνία ”κλείνει” σύντομα.

Lannet: Κάτω από 5% διαμορφώθηκε το ποσοστό του κ. Θωμά Λαναρά στη Lannet, ενημερώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v