Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντικρουόμενες τάσεις

”Aντικρουόμενες” ειδήσεις και εξελίξεις διαμορφώνουν ένα ενδιαφέρον μίγμα, τη στιγμή που η μεν βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, η θετική, όμως, αφορμή, χθες της Wall ”δελεάζει” έστω για τεχνικής μορφής αντίδραση. Εν αναμονή εξελίξεων σε ασφαλιστικό τραπεζών και εθελουσία ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέρον και πάλι καθίσταται το... μίγμα στην αγορά.

Από τη μία τα σημαντικά κέρδη της Wall (βλ. σχετικό θέμα), το ενδεχόμενο μίας τεχνικής αντίδρασης, σύμφωνα με την εκτίμηση των χρηματιστών (βλ. σχετικό θέμα), την προσέγγιση της Π&Κ πως πιθανόν ”η διόρθωση δεν έχει τελειώσει ακόμη” (βλ. σχετικό θέμα), αλλά και σειρά επιμέρους κινήσεων, από την άλλη επιμέρους κινήσεις αναμένεται αν μη τι άλλο να ενισχύσουν το ενδιαφέρον και να διαμορφώσουν τάση.

Τραπεζικοί κύκλοι από την πλευρά τους εκτιμούν και διαρρέουν πως η επίλυση του ασφαλιστικού κρίνεται στη συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης, ενώ σημείο κλειδί είναι για τους Γάλλους το ασφαλιστικό της Εμπορικής (βλ. σχετικό θέμα).

Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί στην ΟΜΕ-ΟΤΕ το σχέδιο ανασυγκρότησης με τις δύο πλευρές να μιλούν για αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες συνεδριάσεις, σαφώς ελκυστικότερο περιβάλλον αποτίμησης αρκετών εισηγμένων.

Το παράδοξο είναι πως μετά και το χαρακτήρα που εμφάνισε η χθεσινή διόρθωση, το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης είναι μεν ανοιχτό, φαίνεται όμως, να παραπέμπει περισσότερο σε πρόκληση– πρόσκληση για αγορές, εν όψει μίας- έστω και τεχνικής μορφής- αντίδραση.

Μετοχές– σηματωροί για σήμερα θεωρούνται οι Εθνική, Εμπορική, ΟΤΕ-Cosmote, Coca Cola 3E, αλλά και ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΠΑΠ, Intralot και Chipita.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v