Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνικά... γκάζια στη Σοφοκλέους

Στο 2 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών με τη χαμηλού ακόμη κόστους αντίδραση να μην ”αποκαλύπτει” κατά πόσον πρόκειται για τεχνικής μορφής κίνηση ή κάτι περισσότερο. Επιβεβαιώνονται οι τεχνικοί αναλυτές που προσέβλεπαν σε επιθετικότερη συμπεριφορά επιμέρους τίτλων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το κατά πόσον η σημερινή αντίδραση είναι καθαρά και μόνο τεχνικής μορφής θα φανεί κατά πάσαν βεβαιότητα από τη Δευτέρα.

Αυτό, γιατί το κλείσιμο μήνα και τριμήνου, σήμερα, η αυριανή συνεδρίαση και το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί ενδέχεται να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά ως προς την προσέγγιση της αγοράς, σε βραχυπρόθεσμο πάντα ορίζοντα.

Διαπιστώνεται, όμως, πως μετοχές εταιριών από κάθε κατηγορία κεφαλαιοποίησης με εμφανή χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις αντίδρασης δικαιώνουν τους τεχνικούς αναλυτές.

Αυτό είναι ξεκάθαρο στην περίπτωση της Coca-Cola, με τους αγοραστές να κινούνται προς τα 20 ευρώ, της Intracom προς τα 3,82 ευρώ, αλλά και των Πειραιώς (στα 14,30), ΟΤΕ στα 14,04 ευρώ και Μotor Oil προς τα 10,94 ευρώ.

Η περίπτωση της Εθνικής εκτιμούμε πως είναι ξεχωριστή, καθώς πραγματοποιείται με συναλλαγές περισσότερες του μισού εκατ. τεμαχίων, φέρνει 2% περίπου υψηλότερα την τιμή προς τα 27,16 ευρώ και συνοδεύεται από ανάλογη αντίδραση των θυγατρικών.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον όμιλο της Alpha, όπου από χθες η μητρική αυξάνει περαιτέρω τη συμμετοχή της στην ξενοδοχειακή, τη Leasing και τα Αστικά Ακίνητα.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον για ΔΟΛ, Ακτωρ, Chipita, Εγνατία, ΕΧΑΕ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές στα 8,60 ευρώ, Μαΐλλη με επανεμφάνιση ισχυρών αγοραστών προς τα 4,06 ευρώ και εν μέρει σε Intralot, Μυτιληναίο και Σιδενόρ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών που διαμορφώνεται στο περίπου 2 προς 1 λειτουργεί κατευναστικά, με το ενδιαφέρον να ενισχύεται στην περίπτωση των REDS, Spider, Tεγόπουλου (στο +12% η μετοχή), αλλά και επιμέρους τίτλους.

Για την επόμενη περίπου μία ώρα και πιο συγκεκριμένα προς τις 15:30 θα φανεί από τη διάθεση αγοραστών – πωλητών κυρίως σε Εθνική και ΟΤΕ κατά πόσον η αντίδραση μπορεί να έχει συνέχεια και αύριο.

ΥΓ.: Λόγω του ενδιαφέροντος που φαίνεται να αποκτά και πάλι η αγορά, θα υπάρξει και επόμενο σχόλιο–αναφορά μας, πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v