Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τεσταρίσματα” εν όψει νέου τριμήνου

Δοκιμάζονται αντοχές και στηρίξεις στην αγορά με τον FTSE 20 να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα υψηλότερα της μεσοπρόθεσμης ”στήριξης”. Αναμφίβολα, η έκθεση - στήριξη της Citigroup συνιστά θετική ένδειξη, πλην, όμως η αγορά ζητά ειδήσεις και έργα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την αρωγή και της Citigroup η αρχή ήταν ενθουσιώδης και οδήγησε τον Δείκτη προς τις 2.877 μονάδες.

Διόρθωσε λίγο στις συνέχεια προς 2.855,85 μονάδες με χαμηλή τιμή σε εκείνο το σημείο τα 26,12 ευρώ για την Εθνική, τα 23,76 ευρώ για την Eurobank και τα 26 ευρώ για την Alpha Bank.

Αντέδρασε στη συνέχεια η αγορά με τον FTSE 20 να παραμένει στο όριο των 1.600 μονάδων (με χαμηλή ημέρας στις 1.595 μονάδες).

Μετοχή που λόγω των εξελίξεων αποκτά ενδιαφέρον είναι ο ΟΠΑΠ με συγκριτικά μοιρασμένους πωλητές, εύρος διακύμανσης στα 22,04-22,52 ευρώ και απώλειες στις 11.40 στο 1,2%.

Σε ισχυρή στήριξη για τον FTSE 20 αναδεικνύεται και σήμερα η ΔΕΗ μετά το χθεσινό πολύτιμο +0,45%.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της Επιχείρησης είναι πως στις 11.40 οι συναλλαγές έφθαναν στις 200.000 τεμάχια όταν συνολικά χθες διαμορφώνονταν στα 265.308 τεμάχια.

Η σχέση ανοδικών / πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2 αν και ακόμη είναι σχετικά νωρίς για να αποσαφηνιστεί η τάση.

Αναμφίβολα το περιεχόμενο της έκθεσης της Citigroup παρουσιάζει ενδιαφέρον και ενδέχεται να αποτελεί έναυσμα για επαναδραστηριοποίηση ξένων, κάτι που μέχρι στιγμής πάντως δεν διαπιστώνεται.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν, Chipita, Δέλτα Singular, ΑΒΑΞ (επιτέλους η μετοχή αντιδρά από χαμηλό επίπεδο), Εθνική Ακινήτων, Ιατρικό Αθηνών (με συναλλαγές και άνοδο 2,2%), Ολυμπιακή Τεχνική.

Επίσης από την ίδια κατηγορία ξεχωρίζουν σταδιακά η Blue Star Ναυτιλιακή (βλ. σχετικό θέμα στον Χαμαιλέοντα για την γ.σ. της HSW), Σαράντης, Spider, Lavipharm και ελάχιστοι ακόμη τίτλοι.

Για τη συνέχεια αυτό που ζητείται είναι κατ’ αρχήν η διασφάλιση των 1.580 μονάδων για τον FTSE 20, η εξισορρόπηση της αγοράς, δηλαδή της σχέσης πωλητών – αγοραστών και η καταγραφή κάποιων πρώτων ενδείξεων, ικανών να οδηγήσουν σε αλλαγή του κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v