Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένα... απαισιόδοξες οι ΑΧΕ

Αρνητική εκτιμάται από τις ΑΧΕ ότι θα παραμείνει η εικόνα στη Σοφοκλέους, καθώς δεν φάινεται στον ορίζοντα η εξέλιξη που θα μπορούσε να αντιστρέψει την τρέχουσα τάση.

Συγκρατημένα... απαισιόδοξες οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η μικρή όρεξη των αγοραστών για δράση σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη ρευστοποίηση κερδών σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να διατηρήσουν την πίεση στην αγορά αναφέρει η Sigma στο πρωινό της report.

Η διόρθωση στην εγχώρια αγορά δεν φαίνεται να τελειώνει, καθώς η πίεση στις τράπεζες συνεχίστηκε με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αποκομίζουν κέρδη, επισημαίνει η Alpha Finance.

Με δεδομένη την απουσία σημαντικής είδησης που θα μπορούσε να αντιστρέψει την πορεία της αγοράς αναμένουμε την καθοδική τάση να συνεχιστεί, αναφέρει από την πλευρά της η Marfin Analysis.

Οι εξελίξεις αναφορικά με την πιθανή μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, καθώς και να έχουν κάποια επίδραση στη συγκεκριμένη μετοχή, τονίζει η Εγνατία, ενώ προσθέτει πως οι τρέχουσες περιστάσεις δεν παραπέμπουν σε σημαντική βελτίωση των αποδόσεων του ΧΑ στο στάδιο αυτό. Η μεταβλητότητα είναι πιθανόν να παραμείνει το κύριο χαρακτηριστικό της αγοράς.

Στη δοκιμασία (για δεύτερη φορά) σημαντικών αντιστάσεων για το Γ.Δ. εστιάζει η Emporiki Bank σε σημερινή τεχνική της ανάλυση. Όπως επισημαίνει, τυχόν διατήρηση της αντοχής της σηµαντικής ζώνης στήριξης των 2.850– 2.830 µονάδων, θα αυξήσει σηµαντικά τις πιθανότητες σχηµατισµού double bottom (”διπλού πάτου”), µε αποτέλεσµα την αντιστροφή της βραχυχρόνιας πτωτικής τάσης

Στην αντίθετη περίπτωση, αναφέρει η Emporiki, θα σηµειωθεί αυτοτροφοδότηση της πτωτικής τάσης και η έκταση της υποχώρησης θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών.

Τι έγινε χθες: Η αγορά δεν κατάφερε να κρατήσει τα αρχικά της κέρδη κλείνοντας σε αρνητικό έδαφος, λόγω και της νέας πίεσης που ασκήθηκε στις τράπεζες.

Όπως αναφέρει η Eurobank Securities, κατά τη χθεσινή ημέρα παρατηρήθηκε αύξηση του όγκου συναλλαγών ακι επικέντρωση σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v