Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στiw εξελίξεις του μετώπου των ιδιωτικοποιήσεων, όπου αναμένεται νέα μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, στις αντιδράσεις της αγοράς για το χρόνο εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων για αυξημένο ΦΠΑ, αλλά σε θέματα που αφορούν στις τράπεζες και τα μακροοικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος την Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Ιδιωτικοποιήσεις: ”Στο 34% μειώνει το κράτος το ποσοστό του στον ΟΠΑΠ”, είναι ο τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής, η οποία κάνει λόγο για τέταρτη μετοχοποίηση έως και 17% και θεωρεί ενδεχόμενη την παραπομπή της ρύθμισης στη Βουλή ακόμη και σήμερα.

”Ιδιωτικοποίηση-εξπρές για ΟΠΑΠ - Ταμιευτήριο” είναι το πρώτο θέμα της εφημερίδας Ημερησία, η οποία στον υπέρτιτλό της προσθέτει πως στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει προσδοκία για έσοδα 1,6 δισ. ευρώ.

Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων αναφέρεται και η εφημερίδα ”Μέτοχος & Επενδύσεις” στις εσωτερικές της σελίδες, σε άρθρο με τίτλο ”Τριπλή επίθεση στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων”. Όπως δηλώνει στη συντάκτρια του ”Μ” στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, ”στο βαθμό που επιδιώκονται φέτος έσοδα 1,6 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, δεν μπορεί παρά να πέσει στην αγορά τουλάχιστον ένα από τα τρία βαριά χαρτιά (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ)”.

ΦΠΑ: Τις επιδράσεις από την εισαγωγή των νέων μέτρων για τον ΦΠΑ φέρνει στην πρώτη του σελίδα το Κέρδος, έχοντας τίτλο ”Με το τεφτέρι ο υπολογισμός του ΦΠΑ” και υπέρτιτλο ”Η αγορά θεωρεί επιβεβλημένη την παράταση”.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Ναυτεμπορική, της οποίας το πρωτοσέλιδο τιτλοφορείται ”επιμένει η κυβέρνηση για αυξημένο ΦΠΑ από σήμερα”.

”Σε νευρική κρίση η αγορά” είναι ο βασικός τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη, ενώ όπως εξηγείται στον υπέρτιτλο, ”εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τον ΦΠΑ περιπλέκει αντί να απλουστεύει τα πράγματα”.

Τράπεζες: Προχωρούν σε τιτλοποιήσεις δανείων έως 3,5 δισ. ευρώ οι τράπεζες, αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι αναζητούν νέες πηγές άντλησης ρευστότητας.

Ανεργία: Στο θέμα της ανεργίας αναφέρεται στο πρώτο της θέμα η Εξπρές, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα η ΕΣΥΕ, η ανεργία θα εκτιναχθεί στο 10,8- 10,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v