Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά μηνύματα, έντονη μεταβλητότητα

Ο σχηματισμός διπλής χαμηλής τιμής για το Γενικό Δείκτη, οι εξελίξεις από το μέτωπο του ΟΠΑΠ, η έκθεση της Citigroup για τις ελληνικές τράπεζες και η αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών του FTSE-20 γεννούν κάποιες αμυδρές ελπίδες για καλύτερη συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της διάθεσης ενός επιπλέον ποσοστού του ΟΠΑΠ αποτελούν μετά από καιρό το πρώτο απτό δείγμα εφαρμογής πολιτικής.

Δεδομένου του γεγονότος αυτού, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βραχυπρόθεσμα η διακύμανση της μετοχής που μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στο 22,04-22,52 ευρώ.

Όμως, έχουμε την αίσθηση πως η συνολικότερη διάθεση μερίδας των επενδυτών, κυρίως Ελλήνων διαχειριστών (ειδικότερα τραπεζικών), αποτυπώνεται στην κατά 4,2% αντίδραση των Ελληνικών Πετρελαίων στα 7,94 ευρώ, της Πειραιώς στα 14,16 ευρώ και της ΔΕΗ στα 22,72 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει στο περίπου 1 προς 2, εμφανίζοντας, όμως, μικρή βελτίωση, την τελευταία μισή ώρα, αν και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εύλογα εστιάζεται στον FTSE-20 και συγκεκριμένες μετοχές του MID-40.

Μετά το σχηματισμό ”διπλής χαμηλής τιμής” και της αντίδρασης του τελευταίου ημιώρου εκτιμάται πως η έκθεση – επισήμανση της Citigroup για τις ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να αποκτά βαρύνουσα σημασία, εάν την ερχόμενη Τρίτη οι εμπλεκόμενοι συμφωνήσουν για τον τρόπο επίλυσης του βασικού αυτού προβλήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση, προφανώς και αποκτά άμεση προτεραιότητα η επίλυση του ασφαλιστικού της Εμπορικής, η μετοχή της οποίας βρίσκεται σε διαπραγμάτευση οριακά υψηλότερα των 20 ευρώ.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε πως... αχνή, θετικότερη διάθεση διαμορφώνεται (και επιχειρείται να διαμορφωθεί) σε μέρος της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v