Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η διαδοχή του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, οι προβλέψεις για τα επιτόκια σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τα σχέδια της κυβέρνησης για την οικοδομή, αλλά και η αυτοκτονία του βασικού μετόχου της Ipirotiki Χαρίλαου Μανιώτη απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η διαδοχή του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, οι προβλέψεις για τα επιτόκια σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τα σχέδια της κυβέρνησης για την οικοδομή, αλλά και η αυτοκτονία του βασικού μετόχου της Ipirotiki Χαρίλαου Μανιώτη απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Δευτέρας.

Βατικανό: Δύο εκατομμύρια καθολικοί αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄ σημειώνει η Ημερησία, που παράλληλα επισημαίνει πως άρχισε η μάχη της διαδοχής.

Διαφθορά: Έξαρση της υψηλής διαφθοράς στην Ελλάδα και διασύνδεση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων επισημαίνει η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης Κατά της Διαφθοράς, το ακρωνύμιο της οποίας κατά σύμπτωση είναι GRECO, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Επιτόκια: Άνοδο των επιτοκίων μέχρι και 1,5 μονάδα έως και το 2007 προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο Οικονομίας, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ακίνητα: Στο ”κρυφό” σχέδιο της κυβέρνησης για την οικοδομή αναφέρεται η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το επικρατέστερο σενάριο είναι να εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου 2006 οι νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα και ο ΦΠΑ, αλλά και η παράλληλη αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις μεταβιβάσεις, τονίζοντας ότι οι φοροελαφρύνσεις θα ισχύσουν τμηματικά έως το 2008.

ΚΠΣ: Νέα υπουργικά ”μαχαιρώματα” θα προκαλέσει η απόφαση για αναθεώρηση των δράσεων του Γ΄ ΚΠΣ και μεταφορά κονδυλίων, αναφέρει η Ημερησία.

Δημόσιες Δαπάνες: Τα ασφυκτικά περιθώρια του κρατικού προϋπολογισμού υπενθυμίζει σε υπουργούς, υφυπουργούς, περιφερειάρχες και νομάρχες ο υφυπουργός οικονομίας Πέτρος Δούκας, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για γίνουν αποδεκτές υπερβάσεις των κονδυλίων, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Τρόφιμα: Εννέα διατροφικές ”βόμβες” φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή – και η υπόθεση με το ύποπτο μέλι αποδεικνύεται η κορυφή του παγόβουνου, τονίζουν Τα Νέα.

Ipirotiki: Τραγικό τέλος στη ζωή του έδωσε χθες τα ξημερώματα ο Χαρίλαος Μανιώτης, 43 χρόνων ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής Ipirotiki, εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας ”Επιχειρώ” και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας ”Αναγέννηση Άρτας” αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του επιχειρηματία και εκδότη Χαρ. Μανιώτη τα ξημερώματα της Κυριακής αναφέρει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως πρόκειται για το δεύτερο τραγικό συμβάν στον κλάδο της πληροφορικής τον τελευταίο μήνα.

Εθνική Ασφαλιστική: Για φιλόδοξο πλάνο από την Εθνική Ασφαλιστική κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία η εταιρία αναμένεται να προχωρήσει τον Ιούνιο σε αύξηση κεφαλαίου κατά 130 εκατ. ευρώ.

Τεχνική Ολυμπιακή: Στη δικαιοσύνη κατέφυγε ο κ. Κ. Στέγγος αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως προσέβαλε την πρωτόδικη απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v