Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η άλλη πλευρά της κρίσης...

Είναι σαφές ότι η τελική πράξη του δράματος παίζεται τώρα. Αυτή την ώρα. Έπειτα από χρόνια θα λέμε ότι το 2005 οι ”άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα”, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν το βάρος των οφειλών τους. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και μας δημιουργεί αισθήματα θλίψης και οργής. Οι ανθρώπινες ζωές δεν συμψηφίζονται με το όποιο οικονομικό μέγεθος...

Η άλλη πλευρά της κρίσης...
Είναι σαφές ότι η τελική πράξη του δράματος παίζεται τώρα. Αυτή την ώρα. Έπειτα από χρόνια θα λέμε ότι το 2005 οι ”άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα”, ανήμποροι να αντιμετωπίσουν το βάρος των οφειλών τους.

Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και μας δημιουργεί αισθήματα θλίψης και οργής. Οι ανθρώπινες ζωές δεν συμψηφίζονται με το όποιο οικονομικό μέγεθος. Το ότι έχουμε ήδη εισέλθει στην καρδιά της κρίσης είναι βέβαιο. Το ζητούμενο είναι πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το τούνελ...

Είναι τεράστια η καταστροφή που έχει ήδη συντελεστεί. Έχουν καταστραφεί ολοσχερώς πολλοί άνθρωποι. Δυστυχώς, ο λογαριασμός των τελευταίων ετών είναι δυσβάστακτος για επενδυτές και επιχειρηματίες.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στη Σοφοκλέους. Το βαρύ τίμημα της χρηματιστηριακής ευφορίας του πρόσφατου παρελθόντος δυσφημεί καθημερινά την αγορά μετοχών.

Είναι κυνικό να υποστηρίξει κανείς ότι η σημερινή κατάσταση θα δημιουργήσει τις αυριανές ευκαιρίες. Η ίδια η ζωή, όμως, είναι κυνική και σίγουρα όχι στατική.

Το ότι οι επενδυτές νιώθουν σήμερα αποστροφή για καθετί που έχει σχέση με τη Σοφοκλέους, είναι το στοιχείο εκείνο που θα επιτρέψει στους τολμηρούς να κτίσουν ανενόχλητοι τις θέσεις τους.

Οι πραγματικές ευκαιρίες δεν βρίσκονται, κατά την άποψη του γράφοντος, στα ”πολυπαιγμένα” blue chips, αλλά στις παρεξηγημένες μετοχές της περιφέρειας. Υπάρχουν πραγματικά διαμάντια στη Σοφοκλέους και δεν έχουμε παρά να τα αναζητήσουμε.

Την ώρα ακριβώς που το περιβάλλον δεν ευνοεί κάτι τέτοιο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Επειδή η καχυποψία και η απογοήτευση ευνοούν τα ”φθηνά ψώνια”...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v