Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Στήριξη” και από CSFB προς ελληνικές τράπεζες

Στήριξη αντίστοιχη με αυτή που παρείχε προ ημερών η Citigroup παρέχει στις ελληνικές τράπεζες η CSFB στο πρωινό της report. Οι άσχημες επιδόσεις των ελληνικών ιδρυμάτων, λέει ο οίκος, οφείλονται σε αποκομίσεις κερδών και όχι σε κάποια αλλαγή στα θεμελιώδη μεγέθη τους.

”Στήριξη” και από CSFB προς ελληνικές τράπεζες
Στήριξη αντίστοιχη με αυτή που παρείχε προ ημερών η Citigroup παρέχει στις ελληνικές τράπεζες η CSFB στο πρωινό της report, τέσσερις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσής της για τον πανευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, όπου διατηρούσε την τιμή-στόχο για τις Εθνική (30 ευρώ), Alpha (30 ευρώ) και Eurobank (23,60 ευρώ).

Στο σημερινό του report ο οίκος δεν αλλάζει τις τιμές-στόχους για τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, αλλά εμφανίζεται αναλυτικότερος σε ό,τι αφορά τους λόγους υποχώρησης των μετοχών τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η CSFB, οι ελληνικές τράπεζες είχαν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου τη χειρότερη απόδοση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές τράπεζες των μη αναδυόμενων αγορών.

Αν και βάσει των αποτιμήσεων οι Εθνική και Alpha διαπραγματεύονται με premium 10% έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι αναλυτές της CSFB θεωρούν το γεγονός αυτό ”πλήρως δικαιολογημένο”, δεδομένων των ισχυρών θεμελιωδών και της προοπτικής για ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης των κερδών. Εξάλλου, αναφέρεται στην έκθεση, σε σχέση με τις κεντροευρωπαϊκές τράπεζες ή αυτές της Ισπανίας, οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζονται με discount.

Στα τρέχοντα επίπεδα η Εθνική αποτελεί την πρώτη επιλογή της Credit Suisse ανάμεσα στον κλάδο, ενώ η Alpha Bank είναι η άλλη επιλογή του οίκου. Το επόμενο ”σημείο ελέγχου” για την Εθνική αναφέρεται ότι θα είναι στις 26 Μαΐου (ημερομηνία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου), ενώ για την Alpha η ημερομηνία αυτή θα είναι στις 25 Μαΐου.

Για την υποχώρηση των τίτλων, επισημαίνει η CSFB, δεν ευθύνονται τα θεμελιώδη μεγέθη τους, αλλά η αποκόμιση κερδών και η συνολική κάμψη της ”όρεξης για ρίσκο”.

”Κατά την άποψή μας”, αναφέρει η CSFB, ”το ξεπούλημα ήταν υπερβολικό και οι τρέχουσες τιμές αντιστοιχούν σε μια καλή ευκαιρία για την αγορά κάποιων από τα ελληνικά ονόματα - ειδικά των Εθνική και Alpha”.

Το ότι αρκετοί επενδυτές συγκαταλέγουν τις ελληνικές μετοχές στις αναδυόμενες αγορές, αν και δεν ανήκουν πλέον σε αυτή την κατηγορία, μπορεί να εξηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης αποκόμισης κερδών, αναφέρει ο οίκος.

Αν και οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζουν ομοιότητες με τράπεζες αναδυόμενων αγορών (χαμηλή διείσδυση, υψηλότερα περιθώρια κέρδους και ισχυρούς ρυθμούς επέκτασης), η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. εξαλείφει αυτούς τους κινδύνους-”κλειδιά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v