Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με επιχειρηματίες, η ανεργία, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, το νέο ”ράλι” του πετρελαίου, αλλά και η πώληση της ΤΙΜ Hellas είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με επιχειρηματίες, οι εκτιμήσεις του διοικητή της ΤτΕ Ν. Γκαργκάνα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η ανεργία, η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, το νέο ”ράλι” του πετρελαίου, αλλά και η πώληση της ΤΙΜ Hellas είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Καραμανλής: Τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει σε επίθεση φιλίας σε επιχειρηματίες ζητώντας τη στήριξή τους, ενώ την ίδια στιγμή προέβη σε ιδιαίτερα δυσμενείς προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, τονίζουν Τα Νέα.

Συνάντηση με τέσσερις επιχειρηματίες είχε χθες ο πρωθυπουργός ανατρέποντας την έως σήμερα επιλογή του να αποφύγει τις επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο, αναφέρει Το Βήμα.

Γκαργκάνας: Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκο Γκαργκάνα σημειώνει η Καθημερινή.

Ανταγωνιστικότητα: Ουραγός σε όλες τις διεθνείς μετρήσεις ανταγωνιστικότητας κατατάσσεται η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία επισημαίνει πως η Ελλάδα παραμένει τελευταία σε σύγκριση με τις 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πλειονότητα των δεικτών.

Δανεισμός: Υψηλοί ρυθμοί στον δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών διατηρήθηκαν και τον Ιανουάριο του 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία επικαλείται η Καθημερινή.

Ανεργία: Η ύφεση της οικονομίας αντικατοπτρίζεται στην αγορά εργασίας σύμφωνα με Το Βήμα, που επισημαίνει πως τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφουν συρρίκνωση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, με την απώλεια 87.059 θέσεων εργασίας μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2004.

Πετρέλαιο: Η παγκόσμια πετρελαϊκή προσφορά έχει φτάσει στα ύψη, τα αποθέματα τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως έχουν αποκατασταθεί σε επίπεδα σαφώς υψηλότερα από τα περυσινά, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ζήτηση θα πέσει όχι μόνο λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω οικονομικής επιβράδυνσης αναφέρει Το Βήμα.

Αγγίζει τα 60 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ η μέση τιμής της αμόλυβδης στην Ελλάδα έφτασε στα 85,3 λεπτά το λίτρο, τονίζει η Ημερησία.

Τράπεζες: Επανήλθαν στο προσκήνιο οι θυγατρικές των τραπεζών σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία εκτιμά πως αναμένονται σύντομα νεότερα, καθώς ”τρέχουν” οι εξελίξεις.

Τουρισμός: Απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως εν τω μεταξύ στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε η Ελλάδα το 2004 με βάση τα έσοδα ανά δωμάτιο ξενοδοχείου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακίνητα: Συνολικά 34 παράγοντες δύνανται να αναστρέψουν το ”αρνητικό κλίμα” που αρχίζει να διαμορφώνεται στην κτηματαγορά, με βάση τις εκτιμήσεις των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου τις οποίες επικαλείται το Κέρδος.

Πληροφορική: Σε αδιέξοδο βρίσκονται αρκετές εταιρίες πληροφορικής αναφέρει η Καθημερινή, η οποία τονίζει πως η αυτοκτονία του προέδρου της εισηγμένης Ipirotiki Χαρ. Μανιώτη αναδεικνύει το πρόβλημα.

Τρόφιμα: Για βρόμικο πόλεμο στα τρόφιμα κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία, η οποία φέρνει στη δημοσιότητα συγκλονιστικές καταγγελίες για το πού καταλήγουν τα ύποπτα τρόφιμα.

Κλωστοϋφαντουργία: Η άνοδος του κόστους εργασίας στον παραδοσιακό μας κλάδο, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της ζήτησης και της τιμής του βαμβακιού και των νημάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δημιούργησε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για τις επιχειρήσεις, τονίζει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Ο ΟΤΕ ξεκίνησε την αναζήτηση πακέτων μετοχών της Cosmote προκειμένου να αποκτήσει επιπλέον 5% της θυγατρικής του εφόσον αυτά διατεθούν, σημειώνει Το Βήμα.

Ένα βήμα πριν από την απορρόφηση της Cosmote βρίσκεται ο ΟΤΕ σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία αναφέρει πως παρά τις διαψεύσεις των σεναρίων ο ΟΤΕ αυξάνει το ποσοστό του στην Cosmote, ενώ παράλληλα τονίζει πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα κατέχει το 65% των μετοχών της θυγατρικής του.

Coca-Cola 3Ε: Τη βουλγαρική Bankia απέκτησε η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

TIM Hellas: Τα αμερικανικά επενδυτικά σχήματα Apax και Texas Pacific Group εξαγόρασαν την ΤΙΜ Hellas αναφέρουν Τα Νέα, ενώ Το Βήμα συμπληρώνει πως το αντίτιμο ανήλθε στα 1,1 δισ. ευρώ.

Το ενδεχόμενο εισαγωγής της TIM Hellas στη Σοφοκλέους εξετάζουν οι νέοι μέτοχοι, αναφέρει η Ημερησία.

Ευρύτερες αλλαγές στο τηλεπικοινωνιακό σκηνικό της χώρας φέρνει η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της TIM Hellas από εταιρία που διαχειρίζονται οι Apax και Texas Pacific Group τονίζει το Κέρδος.

Αττικά Πολυκαταστήματα: Το Σάββατο 9 Απριλίου ανοίγει επισήμως τις πύλες του το Attica Department Stores, το νέο πολυκατάστημα που στεγάζεται στο ανακαινισμένο μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, το οποίο εδράζεται σε κομβικό σημείο του ιστορικού κέντρου, μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, σημειώνει η Εξπρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v