Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο

Στις τηλεπικοινωνίες εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση του ΟΤΕ ότι προτίθεται να αυξήσει τη συμμετοχή του στην Cosmote, ενώ μερίδα των αναλυτών επισημαίνει πως η ψυχολογία παραμένει ”ευαίσθητη”.

ΑΧΕ: Οι τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών εκτιμά η Marfin Analysis πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση του ΟΤΕ ότι προτίθεται να αυξήσει τη συμμετοχή του στην Cosmote έως και 5% εντός του Απριλίου.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Proton Securities η οποία παράλληλα εκτιμά πως η ψυχολογία στις διεθνείς αγορές αναμένεται βελτιωμένη σήμερα, ύστερα από τη χθεσινοβραδινή ανάκαμψη της Wall.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως η αγορά χρειάζεται ορισμένα ”θετικά” νέα τα οποία θα αποτελέσουν καταλύτες για την πορεία της, όπως οι εξελίξεις γύρω από το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και ενδεχόμενη επίλυση του Ασφαλιστικού των τραπεζών.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι ”ελκυστικές” αποτιμήσεις προσέλκυσαν το επιλεκτικό ενδιαφέρον των αγοραστών στη Σοφοκλέους, τάση η οποία ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως το rebound που αναμένεται σήμερα για τις ευρωπαϊκές αγορές θα είναι υποστηρικτικό για θετική κίνηση στη Σοφοκλέους, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή επισημαίνει και τον χθεσινό χαμηλό όγκο συναλλαγών, ο οποίος καταδεικνύει πως υ ψυχολογία παραμένει ”ευαίσθητη” ενισχύοντας το ενδεχόμενο να αυξηθεί η μεταβλητότητα βραχυπρόθεσμα.

Τι έγινε χθες: Άνοδο σημείωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η Σοφοκλέους, αναστρέφοντας την αρνητική εικόνα που επέδειξε στην αρχή της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία προσθέτει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές του τραπεζικού και του τηλεπικοινωνιακού κλάδου βοήθησαν την αγορά να κινηθεί ανοδικά.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι όγκοι των συναλλαγών υποχώρησαν αισθητά, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης δέχθηκαν έντονες πιέσεις με τον FTSE 80 να υποχωρεί κατά 1,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v