Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου...

Ας ευθυμήσουμε! Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Μάλιστα! Τι έχουμε, λοιπόν, για να ευθυμήσουμε; Ας πούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανοίξει τους κρουνούς και το χρήμα θα συνεχίσει να ρέει άφθονο στην αγορά. Ότι θα έρθουν οι ξένοι επενδυτές και ο κόσμος θα βρει δουλειές. Ότι η φθήνια θα γίνει η σημαία του κάθε επαγγελματία. Ότι η Σοφοκλέους...

Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου...
Ας ευθυμήσουμε! Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Μάλιστα! Τι έχουμε, λοιπόν, για να ευθυμήσουμε; Ας πούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανοίξει τους κρουνούς και το χρήμα θα συνεχίσει να ρέει άφθονο στην αγορά.

Ότι θα έρθουν οι ξένοι επενδυτές και ο κόσμος θα βρει δουλειές. Ότι η φθήνια θα γίνει η σημαία του κάθε επαγγελματία. Ότι η Σοφοκλέους...

Αν πραγματικά πιστεύετε ότι θα γίνουν τα μισά απ’ όσα σας είπαμε, έχετε κάθε λόγο να είστε αισιόδοξοι. Τα μισά θέλουμε και όχι όλα! Δεν είμαστε πλεονέκτες.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ζούμε σε παραμύθι, έτσι ώστε να έρθει το βασιλόπουλο για να ξυπνήσει με ένα φιλί την ωραία βασιλοπούλα.

Μαγικές λύσεις και μαγικά ραβδάκια υπάρχουν μόνο στα παραμύθια. Στη ζώσα πραγματικότητα έχουν πιθανότητες επιτυχίας μόνο εκείνοι που δουλεύουν σκληρά. Με πρόγραμμα και συνέπεια. Όπως ο Ρεχάγγελ στην Εθνική Ελλάδος.

Εδώ, όμως, η κατάσταση δείχνει να ”ξεφεύγει”. Κυνηγούμε ανεμόμυλους και αγνοούμε το γεγονός ότι χάνουμε έτσι πολύτιμο χρόνο. Κυρίως, όμως, αγνοούμε το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην αγορά και ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ξέρετε κάτι; Έχουμε την ανάγκη να ευθυμήσουμε. Δεν αντέχουμε άλλο αυτό το μουντό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που τείνει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά και τελικά να μας οδηγήσει σε μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση.

Πολλοί λένε ότι όλα αυτά είναι αποκυήματα της φαντασίας απαισιόδοξων ανθρώπων. Ότι δεν υπάρχει κρίση. Έχουν δίκιο. Κι ο τσάρος κάπως έτσι σκεφτόταν λίγο πριν πέσει από την εξουσία...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v