Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με χαμηλό ρεκόρ τζίρου

Συνεδρίαση δύο όψεων, με τον Γενικό Δείκτη να εκπλήσσει θετικά και να κλείνει πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό να υφίσταται πιέσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ασφυκτικές. Αρνητικό ρεκόρ τζίρου για το 2005.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση δύο όψεων, με τον Γενικό Δείκτη να εκπλήσσει θετικά και να κλείνει πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας (κόντρα στο αρνητικό διεθνές κλίμα όπου η αισιοδοξία σιγοκαίγεται από τα αλλεπάλληλα ρεκόρ στις τιμές του πετρελαίου) και το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό να υφίσταται πιέσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ασφυκτικές.

Αυτά επιβεβαιώνονται από το –1,47% του FTSES και πολύ περισσότερο από τι –1,89% του δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας, ενώ το +0,94% του Τραπεζικού δείκτη και το +1,65% των Τηλεπικοινωνιών δείχνουν ποιοι βοήθησαν τον Δείκτη να κινηθεί ψηλότερα.

Και όλα αυτά σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από το βαρύ κλίμα λόγω της αυτοκτονίας του προέδρου της Ipirotiki κου Μανιώτη (σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της εταιρείας), από την απόφαση της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας της ”Βορειοελλαδική ΑΧΕΠΕΥ” (προκειμένου να αποκαταστήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας) και βέβαια από το αρνητικό ρεκόρ τζίρου για το τρέχον έτος.

Τεχνικά δεν μπορούν, με τόσο χαμηλό τζίρο, να εξαχθούν συμπεράσματα για αυτό και η πλειονότητα των επαγγελματιών του χώρου συστήνει αναμονή.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με αξιοσημείωτα κέρδη οι Alpha Bank, Cosmote, Εθνική, ΚΑΕ, ΟΤΕ, Τιτάν, ανοδικές διαθέσεις από Ελ. Πετρέλαια και Motor oil, θετική μεταβολή για ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Coca-Cola, Eurobank και αμετάβλητη η Εμπορική.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική, ΗΥΑΤΤ, Ιντρακόμ και αρνητικό πρόσημο για Γερμανό, Βιοχάλκο, Folli Follie.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ξεκίνησε με αρνητικές διαθέσεις (πως αλλιώς μπορούσε;) φθάνοντας μέχρι τις 2870,38 μονάδες, όμως από εκεί και πέρα σε μόνιμη πλαγιοανοδική κίνηση και κλείσιμο πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2910,12 με κέρδη 0,59%, ενώ ο τζίρος βυθίστηκε στα 101,6 εκ. από τα οποία τα 14,1 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Συνεχίζει να εμπνέει τους απαισιόδοξους η τελική εικόνα με 76 ανοδικές μετοχές έναντι 208 πτωτικών και για 23 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 7-18,92%.

Πέρασε σήμερα μέσω του ΧΑ με τη μορφή 2 πακέτων το 8,57% των κοινών μετοχών της Γενική Τροφίμων (Μπάρμπα Στάθης) στην τιμή των 5,50 ευρώ ανά μετοχή, που αφορά σε προσυμφωνημένη συναλλαγή με πωλητή την Παπαστράτος και αγοραστή τη Δέλτα Συμμετοχών.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 378.800 της Marfin Financial Group στα 12,70 ευρώ, ένα πακέτο 370 τεμάχια της Μαΐλλης στα 4,14 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της ΕΧΑΕ στα 8,78 ευρώ.

Μετά τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 66.000 τεμάχια της Εθνικής στα 26,53 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v