Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες

Μηνύματα αισιοδοξίας εντοπίζει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου επισημαίνει πως οι τράπεζες αναμένεται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο την τρέχουσα εβδομάδα στο πλαίσιο των ετήσιων Γ.Σ. που έχουν προγραμματίσει οι Eurobank και Πειραιώς όπου ενδέχεται να δοθούν ενδείξεις για τα μεγέθη α’ τριμήνου.

Εγνατία: Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες
Μηνύματα αισιοδοξίας εντοπίζει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report, όπου επισημαίνει πως οι τράπεζες αναμένεται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο την τρέχουσα εβδομάδα.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή το rebound στο οποίο επιδόθηκε η αγορά την Παρασκευή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αναδυόμενες αγορές έχουν εισέλθει σε φάση ανάκαμψης, δημιουργούν μηνύματα αισιοδοξίας, προσφέροντας στήριξη για τον Γενικό Δείκτη.

Ωστόσο, η ψυχολογία παραμένει ”ευαίσθητη”, γεγονός το οποίο ενθαρρύνει τη μεταβλητότητα, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, επισημαίνοντας πως τόσο οι διεθνείς όσο και οι εγχώριες εξελίξεις δεν δικαιολογούν τη δημιουργία μιας ανοδικής αδιάκοπης κίνησης στην παρούσα φάση.

Παράλληλα, τονίζει πως οι εξελίξεις σχετικά με τη μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ και γενικότερα το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο, καθορίζοντας την τάση.

Εξάλλου, τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που αναμένονται στις 6 Απριλίου, το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων από την κυβέρνηση σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης του ποσοστού του ΦΠΑ, αλλά και η νέα συνάντηση μεταξύ τραπεζών και ΟΤΟΕ αύριο Τρίτη, 5 Απριλίου, αποτελούν παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν την ψυχολογία σε μεγάλο βαθμό, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Επισημαίνει επίσης, πως το πρώτο τρίμηνο του 2005 μόλις τελείωσε και ως εκ τούτου είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν κάποιες πρώτες εκτιμήσεις.

Συμπληρώνει, όμως, πως καθώς οι EFG Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιούν στις 5 και στις 7 Απριλίου αντίστοιχα τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις τους ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου, οι οποίες και αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο του κλάδου.

Η Εγνατία Finance τονίζει πως παραμένει θετική για τις τραπεζικές μετοχές λόγω των ”καλών” προοπτικών που διαθέτουν, ενώ συμπληρώνει πως οι πρόσφατες πτώσεις στις τιμές των μετοχών έχουν δημιουργήσει ”ελκυστικές” αποτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v