Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στα μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, στις αντιδράσεις των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στα μέτρα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, στις αντιδράσεις των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Κομισιόν: Επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να μειωθεί το υπερβολικό έλλειμμα της Ελλάδας, επισημαίνει η Κομισιόν στην εισήγησή της προς το Ecofin για το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με την Εξπρές.

Ανταγωνιστικότητα: Μέτρα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας όχι μόνο με τη συναίνεση, αλλά και την κινητοποίηση της κοινωνίας, αναζητεί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αναφέρει η Καθημερινή η οποία συμπληρώνει πως αυτό ήταν το πνεύμα της συζήτησης που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας κ. Ν. Αναλυτή.

Ρεγκούζας: Ένας από τους πλέον επαχθείς φόρους ετοιμάζεται να επιβληθεί από την κυβέρνηση αναφέρει Το Βήμα που συμπληρώνει πως ο υφυπουργός οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα επιβεβαίωσε χθες τα σενάρια για την επιβολή του Φόρου Κατοχής Ακίνητης Περιουσίας ο οποίος θα αντικαταστήσει μια σειρά φόρων όπως είναι ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο συμπληρωματικός φόρος στα ενοίκια, το χαρτόσημο ενοικίων και ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων.

Φορολογικοί Συντελεστές: Αναστέλλεται η μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων που έχει σχεδιαστεί για το 2006, μέχρι να αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΣΕΒ: Στήριξη στα νέα φορολογικά μέτρα παρείχε χθες η ηγεσία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος σύμφωνα με την Καθημερινή που επισημαίνει πως ο ΣΕΒ τα χαρακτήρισε αναγκαία και τα ηπιότερα που θα μπορούσαν να ληφθούν στην παρούσα φάση.

Στήριξη έδωσε στην κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα ο ΣΕΒ, ο οποίος τα χαρακτήρισε ”αναγκαίο κακό”, διότι θα επηρεάσουν τον πληθωρισμό, αλλά χαρακτήρισε υπερβολικές τις πληθωριστικές προσδοκίες, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΕΣΜΕ: Ένταση προκαλεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία καταδικάσθηκαν ο ΣΕΣΜΕ αλλά και επτά αλυσίδες σούπερ μάρκετ για εναρμονισμένη πρακτική στη διαμόρφωση τιμών, επισημαίνεται η Καθημερινή.

ΔΕΚΟ: Σε ”λιτότητα διαρκείας” μπαίνουν οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί που εποπτεύονται από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και οδηγούνται σε αυξήσεις εισιτηρίων γύρω στο 10% για να καλύψουν το κόστος λειτουργίας τους, επισημαίνει Το Βήμα.

Ασφαλιστικό: Καμία ουσιαστική πρόοδος δεν σημειώθηκε στη χθεσινή συνάντηση τραπεζιτών και ΟΤΟΕ για το Ασφαλιστικό, σημειώνει Το Βήμα που συμπληρώνει πως το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Τ. Αράπογλου με τον πρωθυπουργό.

Οριστικό είναι το ”ναυάγιο” για το ασφαλιστικό των τραπεζών αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία επισημαίνει πως τα ενδιαφερόμενα μέρη δεν τα ”βρήκαν” και πάλι χθες.

ΛΑΦΚΑ: Για νέα δικαίωση συνταξιούχου για τον ΛΑΦΚΑ κάνει λόγο η Ημερησία η οποία τονίζει πως εξακολουθεί η κυβερνητική διγλωσσία, συμπληρώνοντας πως χθες έγινε εισήγηση για επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων.

Την άμεση, εφάπαξ και μάλιστα εντόκως καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους εισηγείται το Ελεγκτικό Συνέδριο, σημειώνουν Τα Νέα.

Ταμείο Συνοχής: Δεκάδες έργα ξεμένουν από χρήματα και υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν σύμφωνα με Το Βήμα, που σημειώνει πως οι έλεγχοι σε έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής αποκάλυψαν απώλειες πόρων, υπερβάσεις, αστοχίες στην κατασκευή τους και καθυστερήσεις.

Έργα προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν και η χώρα μας να χάσει κοινοτικά κονδύλια, αναφέρει η Ημερησία.

ΟΤΕ: Πρόταση σχεδίου νόμου για την εθελουσία έξοδο στον ΟΤΕ παρέδωσε χθες στη διοίκηση του ΟΤΕ το υπουργείο Οικονομίας για νομική επεξεργασία και περαιτέρω διαμόρφωση, σημειώνει η Καθημερινή.

Eurobank: Συστάσεις για στροφή της οικονομικής πολιτικής στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα, με παράλληλο περιορισμό του ρόλου του κράτους απευθύνει ο διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης ιδιωτικής Τράπεζας, κ. Νανόπουλος σύμφωνα με το Κέρδος.

Αύξηση εσόδων κατά 22% και συγκράτηση των δαπανών προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος για το 2005 όπως αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση, σημειώνει η Καθημερινή.

Κέρδη τουλάχιστον 450 εκατ. ευρώ αναμένεται να εμφανίσει στην τρέχουσα χρήση η Eurobank, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Δέλτα: Απελευθερωμένος από έναν ”γάμο” με την Danone που δεν είχε μέλλον, αλλά και έχοντας ξεκαθαρίσει το μετοχικό τοπίο σε ό,τι αφορά τη Γενική Τροφίμων, ο όμιλος Δέλτα Συμμετοχών έχει δρομολογήσει ήδη τις επόμενες κινήσεις του που απώτερο στόχο έχουν την αύξηση της μετοχικής αξίας της Δέλτα Συμμετοχών, αναφέρει η Εξπρές που συμπληρώνει πως ο όμιλος θα πραγματοποιήσει στις 27 Απριλίου έκτακτη γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v