Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Οι μετοχές της EFG Eurobank Ergasias διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα μερίσματος (0,42 ευρώ). Επίσης, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 250 νέες (ΚΟ) μετοχές της Εγνατία Τράπεζα και οι 48.543.168 νέες (ΚΟ) της Φοίνιξ Metrolife. Συνάντηση Καραμανλή - Αράπογλου.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Αποκοπή μερισμάτων

EFG EUROBANK ERGASIAS: 0,42 ευρώ

Διάφορα

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στις 10:30 το πρωί θα επισκεφθεί την εν Ελλάδι διπλωματική εκπροσώπηση του Βατικανού στο Ψυχικό, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του για το θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄, υπογράφοντας και στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Στις 11:00 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Τάκη Αράπογλου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις επαφές του με τα μέλη της Κοινο-βουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει δια-δοχικές συναντήσεις στις 13:00 μ.μ. με τους βουλευτές, Δημήτρη Γαλαμάτη, Γεώργιο Δεικτάκη, Νίκο Δένδια, Σταύρο Καλαφάτη, Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο και Μαργαρίτη Τζίμα.

* O Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα ενημερώσει την Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας για την περίοδο 2004-2007.

* Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σαλαγκούδης, θα απονείμει αύριο σε ειδική εκδήλωση τα βραβεία στις εταιρίες που έτυχαν διάκρισης στο διαγωνισμό ”Οι επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2005”, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διεξάγεται κάθε χρόνο από το ”Grate Place To Work- Institute Hellas” και το Athens Laboratory of Business Administration (ALBA).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίγλη Ζαππείου στις 12:00.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 250 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από τη πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση 250 νέων (ΚΟ) μετοχών από μετατροπή ισαρίθμων ομολογιών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που διαπραγματεύονται στο Χ.Α. ανέρχεται σε 85.381.559 (ΚΟ) & 10.166.264 (ΠΟ) μετοχές.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 48.543.168 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”ΦΟΙΝΙΞ ΜΕΤΡΟΛΑΪΦ ΕΜΠ. ΑΝ. ΕΛΛ. ΑΣΦ. ΕΤΑΙΡ.” οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και εισφορά σε είδος. Το νέο σύνολο των μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 91.633.107 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης € 2,06.

* Παύει η διαπραγμάτευση στο ΧΑ των δικαιωμάτων (ΛΟΔΙΣΔ) της εταιρίας ”LOGIC DATA INFORMATION SYSTEMS Α.Ε.”, συμμετοχής στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης έχει ορισθεί η 11/4/2005.

* Σε συνέχεια της από 21 Μαρτίου 2005 αφαίρεσης, των μετοχών της εταιρείας ”ΕΜΦΑΣΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.” - χωρίς την άμεση αντικατάσταση τους από άλλες μετοχές - από τον Γενικό Δείκτη Παράλληλης Αγοράς, τον Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Παράλληλης Αγοράς και τον Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 10.1.1 των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών Τιμών της Αγοράς Μετοχών του Χ.Α. θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης η συμπλήρωση των κενών θέσεων που προκύπτουν στην σύνθεση των παραπάνω Δεικτών.

Πιο συγκεκριμένα:

• Στον Γενικό Δείκτη της Παράλληλης Αγοράς και στον Δείκτη Συνολικής Απόδοσης Παράλληλης Αγοράς την κενή θέση καταλαμβάνουν οι μετοχές της εταιρείας ”Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ - Ι. ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε.”.

• Στον Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας την κενή θέση καταλαμβάνουν οι μετοχές της εταιρείας ”ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.” με συντελεστή στάθμισης 100%.

Η προσθήκη των μετοχών στους Δείκτες θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Συνεντεύξεις τύπου

H εταιρία ΣΙΔΜΑ, στο πλαίσιο της εισαγωγής της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου, στις 12:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο King George II (αίθουσα ”Ballroom II”).

Διεθνείς εξελίξεις

Γαλλία

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Φεβρουάριος).

Γερμανία

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Φεβρουάριος).

Ευρωζώνη

- Στοιχεία λιανικού εμπορίου (Φεβρουάριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v