Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Στα εύσημα της Κομισιόν για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, στις αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, στον πληθωρισμό τον Μάρτιο, αλλά και στον ”πόλεμο” μεταξύ Επιτροπής Ανταγωνισμού και ΣΕΣΜΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Στα εύσημα της Κομισιόν για το Πρόγραμμα Σταθερότητας, στις αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, στον πληθωρισμό τον Μάρτιο, αλλά και στον ”πόλεμο” μεταξύ Επιτροπής Ανταγωνισμού και ΣΕΣΜΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Πέμπτης.

Κομισιόν: Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέσπασε το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδος, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως με γραπτή δήλωσή του ο αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος Χοακίν Αλμούνια σημειώνει ότι ”αξίζει έπαινος στην κυβέρνηση” για τη μέχρι τώρα πιστή τήρηση του προϋπολογισμού, αλλά και την απόφασή της να προχωρήσει στην αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, τονώνοντας έτσι περαιτέρω τα δημόσια έσοδα.

Αλογοσκούφης: Μεγάλες αλλαγές προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σύμφωνα με Το Βήμα.

Ιδιωτικοποιήσεις: Με την άμεση πώληση των μετοχών της Τράπεζας Αττικής που κατέχει το Δημόσιο μέσω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, οι οποίες ανέρχονται στο 38,2%, επιταχύνεται το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, επισημαίνει Το Βήμα.

Επιταχύνονται τα κυβερνητικά βήματα στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων σημειώνει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως χθες η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Αλογοσκούφη και με συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα και Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλου, ασχολήθηκε με τις επικείμενες μετοχοποιήσεις σε ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Τράπεζα Αττικής.

Την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων έξι δημόσιων εταιριών αποφάσισαν στη χθεσινή τους συνάντηση οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας και Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος, σημειώνει η Ναυτεμπορική, η οποία συμπληρώνει πως την απόφαση θα εγκρίνει σύντομα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Πληθωρισμός: Την ώρα που οι καταναλωτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ καταγγέλλουν ότι ”υπάρχει ακρίβεια στην αγορά και οι τιμές στο καλάθι της νοικοκυράς αυξήθηκαν τουλάχιστον 10% τους τελευταίους 12 μήνες” η Στατιστική Υπηρεσία ”προσγειώνει” τον τιμάριθμο στο 3% για τον Μάρτιο, αναφέρει Το Βήμα.

Φορολογικές Δηλώσεις: Διπλάσιους ελέγχους θα διενεργήσει το υπουργείο Οικονομικών στις φορολογικές δηλώσεις των φυσικών και νομικών προσώπων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα στοιχεία που δηλώθηκαν για τα εισοδήματα του 2004 είναι ειλικρινή, σημειώνει η Καθημερινή.

Επιχειρήσεις: Φορολογικό μπόνους στις επιχειρήσεις για την τόνωση του επενδυτικού κλίματος προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση, παρατείνοντας για δύο ακόμη χρόνια τη δυνατότητα δημιουργίας αφορολόγητου αποθεματικού για την πραγματοποίηση επενδύσεων, τονίζει το Κέρδος.

Βενζίνη: Με το 1 ευρώ φλερτάρει η βενζίνη σημειώνει Το Βήμα.

Σούπερ Μάρκετ: Αναστάτωση προκαλεί στην αγορά η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που καταδικάζει τον ΣΕΣΜΕ και επτά αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τονίζει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως η σύγχυση που δημιουργήθηκε από ερμηνείες πως τελικώς τα πρόστιμα θα βαρύνουν τους καταναλωτές μέσω αυξήσεων στις τιμές, οδήγησε τον Σύνδεσμο να αποσαφηνίσει προχθεσινές τοποθετήσεις του, ενώ προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης.

Χρηματοδότηση: Τα προϊόντα των πέντε μεγάλων τραπεζών για δάνεια όσον αφορά στην αγορά εξοπλισμού παρουσιάζει σήμερα το Κέρδος.

Κίνα: Τη λήψη παρεμβατικών μέτρων αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η αύξηση των εισαγωγών κλωστοϋφαντουργικών από την Κίνα υπερβεί το 10%, το 2005, κάτι που θεωρείται, όμως, βέβαιο, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΟΤΕ: Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ θα συμμετάσχουν στην τριμερή επιτροπή η οποία θα μελετήσει τυχόν αλλαγές στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του Οργανισμού, σημειώνει Το Βήμα.

Τράπεζα Πειραιώς: Εκτιμήσεις για αύξηση 23% στα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς, σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως οι προβλέψεις κάνουν λόγο για κέρδη 43 – 45 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο.

Marfin: Στο εξωτερικό στρέφει το βλέμμα η Marfin, η οποία σχεδιάζει στρατηγικές κινήσεις εντός του 2005, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο

Δέλτα Συμμετοχών: Σε αναπτυξιακή τροχιά εισέρχεται η Δέλτα Συμμετοχών σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως προτεραιότητα της διοίκησης είναι η ενίσχυση της μετοχικής αξίας.

ΣΙΔΜΑ: Στη δημόσια εγγραφή της ΣΙΔΜΑ για την είσοδό της στο Χ.Α. αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v