Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρό δέλεαρ η μεταβλητότητα

Σε επιμέρους μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και της χαμηλότερης, επικεντρώνεται το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον των επενδυτών. Η έντονη μεταβλητότητα, οι ακραίες διακυμάνσεις είναι το δέλεαρ που συγκεντρώνει το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον σε υψηλή και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Πειραιώς, Cosmote-OTE, Εμπορική, Γερμανό και Motor Oil στρέφεται το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον των ισχυρών ”παικτών”.

Στην Πειραιώς, γιατί με βάση το αποκοπέν μέρισμα των 40 λεπτών διαμορφώνεται εύρος διακύμανσης 30 λεπτών (14,78-14,48 ευρώ), με τη μετοχή να χάνει στις 14:05 το ποσόν των 34 λεπτών.

Στην Cosmote, επειδή συνεχίζεται η προσπάθεια διαμόρφωσης θέσης καταστατικής πλειοψηφίας από τον ΟΤΕ, στην Εμπορική, γιατί η μετοχή συνεχίζει να αντιδρά προς τα 21,54 ευρώ (με μέγιστη τιμή στα 21,68 ευρώ).

Στο Γερμανό η τάση διαμορφώνεται ανοδική προς τα 24,60 ευρώ, ενώ στη Motor Oil καταγράφεται υψηλή τιμή στα 12,10 (με μέγιστη τα 12,12 ευρώ).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται σχεδόν στο 1 προς 1, ενώ από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν για διαφορετικούς λόγους οι Άττικατ, Κορασίδης, ΕΛΕΧΑ, Hitech, ΑΕΓΕΚ, Μπαλλής, Ευκλείδης, Info-Quest, Παρνασσός, Αθηνά και άλλες μετοχές αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη ώρα αυτό που αρκεί είναι η στήριξη των 3.000 μονάδων και η σταθεροποίηση της σχέσης ανοδικών – πτωτικών στα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v