Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο αρνητικό ρεκόρ συναλλαγών

Συνεδρίαση με κυριότερο χαρακτηριστικό το νέο αρνητικό ρεκόρ τζίρου για το τρέχον έτος σε συνδυασμό με τις διαθέσεις συσσώρευσης στα επίπεδα των 2.990 μονάδων. Προσωρινή αναστολή για Βαρβαρέσο, υψηλά κέρδη για ΚΑΕ, Motor Oil, Βιοχάλκο. Συνεχίστηκαν οι αγορές ΟΤΕ σε Cosmote. Διατέθηκε το 1,54% της Δέλτα Συμμετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση με κυριότερο χαρακτηριστικό το νέο αρνητικό ρεκόρ τζίρου για το τρέχον έτος (το άλλο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η αναστολή διαπραγμάτευσης της Βαρβαρέσος κατά την διάρκεια της συνεδρίαση λόγω τεχνικού προβλήματος, με τον τίτλο να επανέρχεται σε διαπραγμάτευση αύριο), εν μέσω ουδέτερου διεθνούς κλίματος.

Απόλυτη επιφύλαξη συστήνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, μέχρι τουλάχιστον να αποσαφηνιστεί η βραχυπρόθεσμη τάση η οποία με τέτοιο όγκο συναλλαγών αποτρέπει κάθε πρόβλεψη.

Σαφώς υψηλότερος ο τζίρος στο Χ.Π.Α. (και λόγω μετακύλισης θέσεων), ενώ οι εμπλεκόμενοι βλέπουν ότι η πτωτική κίνηση που περίμεναν δεν τους βγαίνει και συρρικνώνουν και άλλο τις υποτιμήσεις (λόγω short covering).

Τεχνικά το ανοδικό σενάριο δείχνει επικρατέστερο, καθώς μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέοι αγοραστές, όμως και αυτό πρέπει να το επιτρέψει η εικόνα των διεθνών Αγορών.

Από τις μετοχές του FTSE, για μία ακόμα συνεδρίαση σε πρώτο ρόλο Εμπορική και Motor oil, σημαντικά ημεερήσια κέρδη για τα ΚΑΕ, αξιοσημείωτα για Βιοχάλκο και Ελ. Πετρέλαια και θετική μεταβολή για Eurobank, Coca-Cola, Folli Follie, Γερμανό, Ιντρακόμ, ΟΤΕ.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Ελ. Τεχνοδομική, Εθνική, ΗΥΑΤΤ, ΟΠΑΠ και αρνητικό πρόσημο για Alpha Bank, Cosmote, Πειραιώς, ΔΕΗ, Τιτάνα.

Ο Γενικός Δείκτης με συνεχείς διακυμάνσεις κινήθηκε σε στενό εύρος μεταξύ 2970,15 και 2996,15 μονάδων για να κλείσει στις 2994,81 με οριακότατα κέρδη 0,03%, ενώ ο τζίρος μόλις και ξεπέρασε τα 91 εκ. από τα οποία τα 17,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στην καλύτερη δυνατή αναλογία η τελική εικόνα με 120 ανοδικές μετοχές έναντι 132 πτωτικών και για 16 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 6-20%.

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αγορές μετοχών της Cosmote από τον ΟΤΕ, καθώς πραγματοποιήθηκαν 3 πακέτα, που συνολικά ανέρχονται σε 600.000 τεμάχια, τα οποία αντιστοιχούν στο 0,2% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής έναντι 14 ευρώ ανά μετοχή.

Πέρασαν επίσης δύο πακέτα συνολικά 450.000 τεμαχίων της Δέλτα Συμμετοχών που αντιστοιχούν στο 1,54% του μετοχικού της κεφαλαίου, στα 6 ευρώ ανά μετοχή.Πωλητής στη συναλλαγή ήταν η κατά 100% θυγατρική της Δέλτα Συμμετοχών, με την επωνυμία Delta Food Participations & Investments.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 640 τεμάχια της Intralot στα 24,90 ευρώ, ένα πακέτο 415.000 τεμάχια της Spider στα 1,60 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της Marfin Financial Group στα 13 ευρώ.



Ακόμα, ένα πακέτο 150.000 τεμάχια της Motor Oil στα 12,10 ευρώ, ένα πακέτο 710 τεμάχια της ΔΕΗ στα 22,91 ευρώ και ένα πακέτο 110.800 τεμάχια του Τιτάνα στα 26,34 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v