Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τα 22,70 ευρώ νέα τιμή-στόχος από Εμπορική

Σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τον ΟΠΑΠ έως τα 22,70 ευρώ, από 19,80 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Εμπορική (8/4/2005), θέτοντας τη σύσταση ”neutral”. Τι εκτιμά για τη μερισματική πολιτική του Οργανισμού.

ΟΠΑΠ: Τα 22,70 ευρώ νέα τιμή-στόχος από Εμπορική
Σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τον ΟΠΑΠ έως τα 22,70 ευρώ, από 19,80 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Εμπορική (8/4/2005), ενώ θέτει τη σύσταση Neutral.

Όπως αναφέρεται στο report, η ανοδική αναθεώρηση στην τιμή-στόχο αποτυπώνει τη σταδιακή μείωση της φορολογίας. Η Εμπορική αναφέρει και μια σειρά από γεγονότα που επηρέασαν ή αναμένεται να επηρεάσουν την τιμή της μετοχής: Τη νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου έως και κατά 17%, την αλλαγή διοίκησης, τις τροποποιήσεις στη δομή κάποιων παιχνιδιών (Στοίχημα, KINO) και την εισαγωγή νέων παιχνιδιών (Bingo).

”Παραμένουμε επιφυλακτικοί έναντι των εξωτερικών παραγόντων (ρυθμίσεις της Ε.Ε. για τις εγχώριες αγορές τζόγου), οι οποίοι ενδέχεται να απειλήσουν το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, πέραν του παράνομου τζόγου”, επισημαίνει το report.

Σε ό,τι αφορά τη μερισματική πολιτική του Οργανισμού, η Εμπορική υπογραμίζει το ότι ο ΟΠΑΠ διανέμει υπεράνω του 90% των κερδών του, κάτι που ανεβάζει τη μερισματική απόδοση σε πάνω από 6%, ενώ προσθέτει ότι αυτό το καθεστώς αναμένεται να διατηρηθεί για όσο ο ΟΠΑΠ είναι κρατική εταιρία.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 22,46 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v