Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεστ αντιστάσεων

Συγκριτικά αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές, με το Γ.Δ. να αντιδρά αρχικά προς τις 3.057 μονάδες. Αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών στην Εθνική, με σημαντικά κέρδη ενισχύονται ΔΕΗ, Coca-Cola και ΕΛΤΕΧ. Αυξημένες εμφανίζονται οι συναλλαγές και στην Πειραιώς, ενώ η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται σταδιακά στο περίπου 1,5 προς 1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι τις 3.056,4 μονάδες αντέδρασε αρχικά ο Δείκτης, με τις συναλλαγές να εμφανίζονται σαφώς περισσότερες απ’ ό,τι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε σταδιακά από το 1 προς 1, στο 1,5 προς 1, ενώ από τον FTSE-20 μετοχές με απόδοση μεγαλύτερη του δείκτη είναι η ΔΕΗ στα 22,88 ευρώ, η Coca-Cola μέχρι τα 20,74 ευρώ, η ΕΛΤΕΧ μέχρι τα 3,8 ευρώ και ακολουθούν οι Τιτάν, Βιοχάλκο, Eurobank και Cosmote.

Από πλευράς μετοχών, στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης το ποσοστό μεταβολής 38 τίτλων ξεπερνούσε το 2%, αν και σε τουλάχιστον 16 από αυτούς η εμπορευσιμότητα δεν ξεπερνούσε τα 1.000 τεμάχια.

Με συγκριτικά μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα αντιδρούσε κατά 10,7% η μετοχή της Informatics, κατά 8,72 της ΕΤΜΑ, κατά 6,25% της Προμότα και ακολουθούσαν οι Elephant, Marac, Αττικατ, Ευκλείδης, Fanco, Νάουσα, Κούμπας, Ridenco, Βαλκάν, MLS, Γενική Εμπορίου, Χατζηιωάννου και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Μέχρι στιγμής διαπιστώνεται πως σε σύγκριση με τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις αυξημένη εμπορευσιμότητα – συναλλαγές καταγράφεται για τις μετοχές των ΔΕΗ, Πειραιώς, Hyatt, Coca-Cola, και ειδικά σήμερα στην Εθνική, όπου το εύρος διακύμανσης διαμορφώνεται στα 27,82 – 28,16 ευρώ, με την τιμή όμως να πιέζεται περίπου μία ώρα μετά τη συνεδρίαση προς τα χαμηλά και τους αγοραστές να υποχωρούν στα 27,84 ευρώ.

Η αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών, ειδικά στην περίπτωση της Εθνικής, αποκτά και βραχυπρόθεσμα ειδικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v