Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Mεταξύ 2.850-3.100 ο Γ.Δ. τον Απρίλιο

Διατηρεί το στόχο των 3.200 μονάδων για το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Eurobank Sec. στο μηνιαίο report της (Απρίλιος 2005), ενώ εκτιμά ότι τα EPS 2005 του Universe List της χρηματιστηριακής θα ενισχυθούν κατά 22%.

Eurobank: Mεταξύ 2.850-3.100 ο Γ.Δ. τον Απρίλιο
Διατηρεί το στόχο των 3.200 μονάδων για το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Eurobank Sec στο μηνιαίο report της (Απρίλιος 2005), ενώ εκτιμά ότι τα EPS 2005 του Universe List της χρηματιστηριακής θα ενισχυθούν κατά 22%.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο Γ.Δ. θα κινηθεί στο εύρος των 2.850 – 3.100 μονάδων τον Απρίλιο, ενώ κρίνει πως η αγορά χρειάζεται ένα καινούργιο καταλύτη ώστε να κινηθεί εκ νέου προς τα επίπεδα των 3.151 μονάδων.

Εν τούτοις υπογραμμίζει ότι η ψυχολογία είναι αρκετά καλή και παρά την αποκόμιση κερδών που κατά καιρούς πραγματοποιείται, δε διακρίνει κάποια αξιοσημείωτη καθοδική τάση.

Η Eurobank Sec. αναφέρεται επίσης στην υποχώρηση κατά 9,2% της Σοφοκλέους το Μάρτιο, τονίζοντας ότι η πορεία της εγχώριας αγοράς συνδέεται με εκείνη των περιφερειακών, αφού ο Γ. Δ. θεωρείται ως μέλος αυτού του group.

Η χρηματιστηριακή στέκεται ακόμα και στη νέα αύξηση του ποσοστού των αλλοδαπών επενδυτών στο σύνολο της αγοράς το Μάρτιο, υπολογίζοντας ότι η ”συμβολή” των ξένων θεσμικών επενδυτών αντιστοιχεί σε καθαρές εισροές 152 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2005 η Eurobank Sec. δεν αναμένει σημαντικό αντίκτυπο στα κέρδη των 5 ισχυρότερων τραπεζών από την υιοθέτηση των ΔΛΠ.

Η λίστα των Top Picks της xρηματιστηριακής περιλαμβάνει τις μετοχές: Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν και ΔΕΗ.

Με κριτήριο την παρουσία των εισηγμένων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης η xρηματιστηριακή ξεχωρίζει ως Top Picks τις: Εθνική Τράπεζα, Coca-Cola 3E, Γερμανός και Σαράντης.

Η Outperform λίστα της Eurobank Sec. περιλαμβάνει τις εξής μετοχές: Άβαξ, Τράπεζα Κύπρου, Cosmote, Folli - Follie, Frigoglass, Μαϊλλης και Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με την Χρηματιστηριακή, από την εν λόγω λίστα έχει αφαιρεθεί η TIM Hellas, μετά την πρόσφατη πώληση του 80% της εταιρίας στις Apax Partners και TGP.

Επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι η οικονομική πορεία της εταιρίας αναμένεται να βελτιωθεί το 2005, οι περιορισμοί που απορρέουν από το βαθμό ωριμότητας της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας, ενδεχομένως να μην επιτρέψουν σημαντικές αλλαγές στην υφιστάμενη θέση της ΤΙΜ στην αγορά.

Η πώληση θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2005 και μέχρι τότε η Eurobank Sec. αναφέρει ότι αναμένει η μετοχή της ΤΙΜ να κινηθεί σύμφωνα με την τάση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v