Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μην ξεχνάτε το Τ + 3!

Οταν μία μετοχή της περιφέρειας ξεκινήσει τα τρελά της, προσέξτε το Τ+3! Μετρήστε τις μέρες που θα πρέπει υποχρεωτικά να βγουν οι πρώτοι που μπήκαν στον χορό και πάρτε τα μέτρα σας. Εκείνος που έχει αγοράσει στο πρώτο limit up, θα πρέπει υποχρεωτικά να βγει την τέταρτη μέρα. Αν είχε μετρητά για να καλύψει τον λογαριασμό του, θα αγόραζε νωρίτερα και όχι στο πρώτο limit up.

Μην ξεχνάτε το Τ + 3!
Όταν μία μετοχή της περιφέρειας ξεκινήσει τα τρελά της, προσέξτε το Τ+3! Μετρήστε τις μέρες που θα πρέπει υποχρεωτικά να βγουν οι πρώτοι που μπήκαν στον χορό και πάρτε τα μέτρα σας.

Εκείνος που έχει αγοράσει στο πρώτο limit up, θα πρέπει υποχρεωτικά να βγει την τέταρτη μέρα. Αν είχε μετρητά για να καλύψει τον λογαριασμό του, θα αγόραζε νωρίτερα και όχι στο πρώτο limit up.

Υπάρχουν ακόμη traders στη Σοφοκλέους. Κι αυτοί είναι η ”καταστροφή” της Περιφέρειας! Λυπούμαστε αν τους στεναχωρούμε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια για την περίοδο που διανύουμε.

Στην προσπάθειά τους να βγάλουν μεροκάματο εξαντλούν πολύ γρήγορα τις όποιες δυνατότητες ανάκαμψης παρουσιάζονται για την κάθε μετοχή.

Την πρώτη ημέρα συνωστίζονται όλοι στην είσοδο και μέχρι την τέταρτη μέρα έχουν ολοκληρώσει την κίνησή τους. Τι μπορεί να περιμένει κανείς στις μέρες μας από μία μετοχή, όταν έχει ήδη καταγράψει κέρδη της τάξης του 20% ή του 30%;

Μπορεί να αξίζει για περισσότερα κέρδη, αλλά όλα τα περιθώρια καταστρέφονται μέσα στη λογική του βραχυπρόθεσμου κέρδους.

Αν υπήρχαν και άλλοι επενδυτές, πέρα από τους traders, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Αλλά δεν υπάρχουν. Κι αυτό δεν συμβαίνει επειδή έχουν πολλαπλασιαστεί οι traders, αλλά διότι έχουν εξαφανιστεί όλοι οι υπόλοιποι.

Η σχέση μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επενδυτών δεν είναι η ενδεδειγμένη και αυτό το γεγονός καταστρέφει τις μετοχές. Ο trader δεν θα σταθεί στην πραγματική αξία μιας μετοχής, αλλά στο γρήγορο κέρδος.

Το Τ + 3, άλλωστε, του βάζει σαφή χρονικά όρια. Όταν μία μετοχή, λοιπόν, αγοράζεται μαζικά στο 1 ευρώ και πωλείται στο 1,2 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στο 0,8...

Όσοι επιμένουν στην Περιφέρεια θα πρέπει να μετρούν προσεκτικά τους όγκους των συναλλαγών και τις μέρες. Αν δεν είστε από τους πρώτους που αγοράζουν, καλύτερα να μείνετε στο περιθώριο.

Με τον τρόπο αυτόν ίσως χάσετε μία μεγάλη ευκαιρία. Θα έχετε, όμως, σωθεί στο μεταξύ από πολλούς εγκλωβισμούς, από πολλές μικρές και μεγάλες καταστροφές...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v