Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά

Από τις ξένες αγορές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα αναζητήσει την τάση η Σοφοκλέους, η οποία φέρεται να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι τραπεζικοί τίτλοι και οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών.

ΑΧΕ: Σημάδια ανάκαμψης στην αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Από τις διεθνείς αγορές θα προσπαθήσει να βρει κατεύθυνση η Σοφοκλέους, σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ.

Σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει η αγορά, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως βασικό καταλύτη αποτελούν οι ιδιωτικοποιήσεις των ΟΠΑΠ, Αερολιμένα Αθηνών, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Τράπεζας Αττικής, στο άμεσο μέλλον.

Η Proton Securities σημειώνει πως η Σοφοκλέους αναμένεται να ανοίξει θετικά σήμερα, ενώ συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών θα παραμείνει πιθανότατα σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και μέχρις ότου ξεκινήσει η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου.

Η Emporiki προβλέπει ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον που εµφανίσθηκε προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης θα εξακολουθήσει και κατά το ξεκίνηµα σήµερα, οδηγώντας την αγορά υψηλότερα.

Ωστόσο, για τη συνέχεια η Emporiki δεν αποκλείει κινήσεις καταγραφής κερδών και δη εάν δεν παρατηρηθεί αύξηση του όγκου συναλλαγών.

Οι τράπεζες, οι εταιρίες ψυχαγωγίας, αλλά και εκείνες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της λιανικής αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν όψει την ετήσιων γενικών συνελεύσεων και της αποκοπής των μερισμάτων, σημειώνει η Σίγμα Securities.

Από την πλευρά της, η Alpha Finance σημειώνει πως οι εξελίξεις στις τράπεζες και στον ΟΤΕ αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτη για την πορεία της αγοράς βραχυπρόθεσμα, προτού οι επενδυτές αρχίσουν να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων.

Σε θετικό έδαφος θα συνεχίσει να κινείται πιθανότατα η αγορά, υποστηριζόμενη και από τις ευρωπαϊκές αγορές, εκτιμά η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τις μετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, οι οποίες και προβλέπει πως θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance επισημαίνει πως δεδομένου ότι ο Γενικός Δείκτης έχει υπεραποδώσει των ευρωπαϊκών και κατάφερε να κλείσει υψηλότερα από το ”ψυχολογικό” φράγμα των 3.000 μονάδων, αποτελεί μια θετική ένδειξη για τη Σοφοκλέους, αν και προσθέτει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε µε άνοδο και με οριακά αυξηµένες αγορές και υψηλότερο όγκο συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,86% υψηλότερα, υπερβαίνοντας τις 3.000 μονάδες, με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 159 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v