Πιέσεις πλην τηλεπικοινωνιών

Σταθεροποιητικές διαθέσεις κυριαρχούν στη Σοφοκλέους, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Οι πιέσεις στις τράπεζες (Εθνική - Eurobank) αντισταθμίζονται από την αντίδραση των Cosmote, OTE, Tιτάν, ενώ η διαδικασία προσαρμογής της τιμής της Εθνικής θα μπορούσε να προκαλέσει -βραχυπρόθεσμα έστω- περιορισμένες ρευστοποιήσεις. Στο 3/1 η σχέση πτωτικών προς ανοδικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά 0,60% χαμηλότερα ο τραπεζικός δείκτης, καταγράφονται απώλειες που εξισορροπούνται από το +0,63% των τηλεπικοινωνιών.

Με λίγες συναλλαγές στις μετοχές των ΟΤΕ, Cosmote ενισχύεται ο κλαδικός δείκτης με τη μετοχή της ΚΟΣΜΟ στα 13,48 ευρώ και του ΟΤΕ στα 10,62 ευρώ.

Στον τραπεζικό κλάδο, όμως, ερώτημα αποτελεί η βραχυπρόθεσμη τάση της Εθνικής, καθώς η προσαρμογή της τιμής την Παρασκευή δεν αποκλείεται να προκαλέσει, βραχυπρόθεσμα έστω, ρευστοποιήσεις.

Ήδη ο τίτλος της Εθνικής υποχωρεί χαμηλότερα των 25 ευρώ (24,94), ενώ πτωτική είναι και η πορεία της Eurobank.

Διαπιστώνεται περιορισμένη κατοχύρωση θέσεων σε τραπεζικές μετοχές, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την τάση του Γ.Δ.

Αντιθέτως, με αυξημένη εμπορευσιμότητα συνεχίζουν την αντίδρασή τους άλλες μετοχές του FTSE-20, με ενδεικτικότερη την περίτπωση των Τιτάν, Folli Follie (βλέπε και σχετική ανάλυση – αναβάθμισης της τιμής-στόχου).

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να σημειωθεί πως αντίδραση με άξιες αναφοράς συναλλαγές καταγράφονται στην περίπτωση των Γκάλη, Ευκλείδη, Γενική Αποθηκών, ΔΟΛ και ακόμη λίγων αυτής της κατηγορίας.

Σημείωση: Μέχρι πριν από λίγη ώρα το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής μεταβολής καταγραφόταν για τη μετοχή της Sex Form, με συναλλαγές περίπου 1 εκατ. τεμαχίων.

Το ποσοστό απωλειών κυμαινόταν στο 7,5%, η τρέχουσα τιμή στα 2,70 ευρώ, ενώ από τις επίσημες ανακοινώσεις του Χ.Α. διαβάζουμε πως ο Χρήστος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ. της εταιρίας, με χθεσινή επιστολή του γνωστοποιεί πως στις 4/6 προέβη σε πώληση 200.000 τεμαχίων της Sex Form, με μέση τιμή πώλησης τα περίπου 2,93 ευρώ.

Σημείωση 2: Σε απάντηση αναγνωστών – επισκεπτών που αναφέρονται στη διαμορφούμενη αγορά τεσσάρων ταχυτήτων και στη στάση μας απέναντι στην απαξιούμενη ”περιφέρεια”, σημειώνουμε πως σταθερά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αναφερόμαστε με σαφήνεια στις εξελίξεις που οδηγούν στο διαχωρισμό της αγοράς και στην προοπτική περιθωριοποίησης ενός σημαντικού τμήματός της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v