Ηπια διόρθωση με απουσία ”αγοραστών”

Στο 4 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση πτωτικών προς ανοδικές μετοχές, καθώς πιέσεις καταγράφονται σε δεικτοβαρείς τίτλους. Με ελάχιστες συναλλαγές η διόρθωση, πλην, όμως, η σχεδόν ανύπαρκτη ζήτηση καθηλώνει χαμηλότερα το Γενικό Δείκτη και πλειάδα μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς τις 2.430 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, καθώς την τελευταία μισή ώρα εντείνονται οι πωλήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20.

Παραμένει σταθερή η μετοχή της Alpha, των ΕΛΠΕ, της Εθνικής στα 25,34 ευρώ και της Eurobank, δέχονται όμως πιέσεις ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η κατά περίπου 8 μονάδες διόρθωση του Γ.Δ. μετά τις 14.10 πραγματοποιείται με περίπου 7 εκατ. συναλλαγές, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά σε ρευστοποίηση στις δύο συγκεκριμένες μετοχές.

Σαφώς μεγαλύτερες και περισσότερες οι απώλειες στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Στα 15,50 ευρώ πιέζεται με αυξημένες το τελευταίο ημίωρο πωλήσεις η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Κυρίως λόγω των απωλειών της συγκεκριμένης μετοχής, υποχώρησε ο Γ.Δ. μέχρι και 0,28% χαμηλότερα, προς τις 2.434 μονάδες.

Διόρθωση που συντελείται με χαμηλή μεν προσφορά, απουσιάζει, όμως, το αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να κινείται κατά 1,5% χαμηλότερα η μετοχή του ΟΠΑΠ, έναντι 0,14% απωλειών του τραπεζικού δείκτη.

Στα 20,38 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, καταγράφει κέρδη 0,80, ενώ η οριακή διακύμανση των Εθνικής, Eurobank λειτουργεί εξισορροπητικά στον FTSE-20.

Περίπου μία ώρα πριν από το τέλος της συνεδρίασης είναι εμφανής η διάθεση διολίσθησης συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών, με αποτέλεσμα να παρασύρονται και τίτλοι της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Θα πρέπει όμως, να σημειωθεί πως στις 14.40 οι συναλλαγές δεν υπερέβαιναν τα 62 εκατ. ευρώ.

Στην πλειονότητά τους, επιμέρους μετοχές χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης υποχωρούν με επίσης περιορισμένη προσφορά, πλην, όμως, παρατηρείται πως και σε αυτήν τη διόρθωσή τους το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v