Χωρίζουν και πάλι οι... δρόμοι

Διττή η μέχρι στιγμής εικόνα της Σοφοκλέους με την ολιγάριθμη ομάδα των blue chips να καταγράφει σημαντικά κέρδη, τη στιγμή που η πλειονότητα της περιφέρειας υποχωρεί σημαντικά, ύστερα και από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για όμιλο-σηματωρό. Στο 1 προς 3,5 η σχέση ανοδικών – καθοδικών. ”Πακέτα” της Motor Oil μέσω HSBC στα 7,37 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενός πρωτοσέλιδου μύρια έπονται, με την πολύπαθη περιφέρεια να παρασύρεται αδιακρίτως.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γ.Δ. εξακολουθεί να γράφει κέρδη, καθώς κυρίως οι ξένοι παραμένουν επικεντρωμένοι σε συγκεκριμένες μετοχές του FT-20.

Ο FTSE-20 ενισχύεται κατά 1,3%, με το ”πρόγραμμα αγορών” να παραμένει σε ισχύ στις μετοχές των Εθνικής (25,18 ευρώ), Alpha Bank (21,38 ευρώ), Eurobank (18,42 ευρώ).

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και στις μετοχές των Πειραιώς, Εμπορικής, Cosmote, Γερμανού, αλλά και ΔΕΗ, Τιτάν (37,72 ευρώ).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της Motor Oil, όπου μέσω της HSBC δόθηκαν 12 πακέτα, συνολικά 1.045.000 μετοχών, σε ξένους και Έλληνες θεσμικούς στην τιμή των 7,37 ευρώ.

Στις 14.00 η τρέχουσα τιμή της ΜΟΗ ήταν 7,56 ευρώ, το ”bid” εκδηλωνόταν στα 7,56 και το ”ask” στα 7,58 ευρώ.

Συνολικά οι συναλλαγές στη μετοχή φτάνουν στο 1,5 εκατ. τεμάχια.

Στην περιφέρεια η εικόνα εμφανίζεται άκρως πιεστική, καθώς σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας εμπλέκεται το όνομα του μετόχου του ομίλου Κλωνατέξ.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι μετοχές των Γιαννούση, Κλωνατέξ (κοινής και προνομιούχου), Ναούσης, Fanco υποχωρούν με σημαντική προσφορά μέχρι και 8% χαμηλότερα.

Η σχέση ανοδικών – καθοδικών έχει διαμορφωθεί στο περίπου 1 προς 3,5, με λιγότερες των 70 μετοχών να αντιδρούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v