”Αμυνας συνέχεια” ελλείψει και χρημάτων

Με... το αυτί στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές και το βλέμμα στη Βηρυτό παραμένει ψύχραιμη η Σοφοκλέους. Αποδοτική η μέχρι στιγμής ακολουθούμενη αμυντική τακτική, με την προσφορά- ζήτηση να ελέγχονται σε μέγιστο βαθμό. Κινητικότητα στις ακτοπλοϊκές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό...

Σε εύρος που δεν ξεπέρασε στο πρώτο ημίωρο τις 5 μονάδες κυμαίνεται ”σφιχτά” ο Γενικός Δείκτης.

Μέχρι στιγμής δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική προσέγγιση του Γενικού Δείκτη, ώστε να παραμένει οριακά πάνω από τις 2.400 μονάδες ή το χειρότερο οριακά χαμηλότερα, αλλά σε απόσταση ασφαλείας.

Οι συναλλαγές στις 11.30 προσέγγιζαν τα περίπου 10,5 εκατ. ευρώ με την έκπληξη από πλευράς εμπορευσιμότητας και αξίας να έρχεται από την Κρήτη.

Στη μετοχή των Μινωικών Γραμμών είχαν πραγματοποιηθεί περί τις 850.000 τεμάχια, όταν το σύνολο των χθεσινών συναλλαγών είχε φτάσει τα 949.543 τεμάχια. Εξ αυτών οι 800.000 αποτελούν πακέτο που πραγματοποιήθηκαν στα 2,40 ευρώ ανά μετοχή.

Η τιμή κυμαίνεται στα 2,38- 2,40 ευρώ και είναι προφανές πως κάτι σοβαρότερο λαμβάνει χώρα στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Άλλωστε, η παρουσία του ισχυρού άνδρα των Μινωικών Γραμμών Κωνσταντίνου Κληρονόμου για πρώτη φορά στη γενική συνέλευση της ΑNEK, δικαιολογεί την κινητικότητα των τελευταίων συνεδριάσεων.

Αντισταθμιστικά, προς τις όποιες περιορισμένες μέχρι στιγμής πιέσεις, λειτουργούν η Εθνική με τη μετοχή στα 24,46 ευρώ, ο ΟΠΑΠ στα 15,60 ευρώ, ενώ όπως όλα δείχνουν πολύτιμη συνδρομή θα παρασχεθεί από πλευράς Τιτάν (στα 37 ευρώ η μετοχή).

Ενδιαφέρουσα, από πλευράς συναλλαγών και ταχύτητας αντίδρασης η μετοχή της Ηλεκτρονικής Αθηνών, που στοχοθετήθηκε έγκαιρα από την Εγνατία ΑΧΕ, με την τρέχουσα τιμή στα 2,95 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank στα 17,86- 17,88 ευρώ, της Εμπορικής στα 21,80 και του Αλουμινίου Ελλάδος στα 13,38- 13,40 ευρώ.

Η μετοχή της Alpha κυμαίνεται στα 20,60- 20,64 ευρώ, με τους αγοραστές να παραμένουν υπομονετικοί.

Να σημειωθεί, πως στις μετοχές των Alpha, Εθνικής και Eurobank αναμένεται από τη χρηματιστηριακή της Εθνικής η εισροή παθητικών κεφαλαίων, μετά την ένταξη των εν λόγω μετοχών στους διεθνείς δείκτες Europe και Pan Europe.

Χωρίς ιδιαίτερες συναλλαγές κινούνται ανοδικά μετοχές των Δάριγκ, Φίνκο, Ξιφίας, Γέβκα, Πουλιάδης, Space, Κούμπας και ορισμένων ακόμη αυτής της κεφαλαιοποίησης.

Για τη συνέχεια, απαιτείται αυξημένη προσοχή και παρατηρητικότητα στις διακυμάνσεις των ξένων αγορών και των νεότερων ειδήσεων που έρχονται από το μέτωπο της Βυρηττού.

Μέχρι στιγμής πάντως, η επιλογή της αμυντικής τακτικής δικαιώνει αυτούς που την επιχειρούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v