ΑΧΕ: Συσσώρευση δυνάμεων με ”φόντο” το πετρέλαιο

Την επικράτηση σταθεροποιητικών τάσεων εκτιμούν οι ΑΧΕ, καθώς οι ενέργειες που γίνονται για την σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου από τους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση στην αγορά.

ΑΧΕ: Συσσώρευση δυνάμεων με ”φόντο” το πετρέλαιο
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως παρά τις τάσεις για κατοχύρωση κερδών οι επενδυτές θα συνεχίζουν να βρίσκουν αγοραστικές ευκαιρίες.

Οι αναλυτές της Marfin Analysis σημειώνουν πως μετά την χθεσινή πτώση των τιμών του πετρελαίου αναμένουν θετικό άνοιγμα για την σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθώς όπως αναφέρει, στην αγορά επικρατεί κλίμα σταθεροποίησης, και δεν υπάρχει σημαντική ειδησεογραφία. Οι διεθνείς αγορές θα δώσουν την τάση, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

Από την πλευρά της, η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει πως οι ενέργειες που γίνονται για την σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου από τους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση στην αγορά.

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ, στο πρωινό της report, η χθεσινή διάθεση συσσώρευσης ίσως να συνεχιστεί σήμερα ενώ οι επενδυτές θα αναζητούν στοιχεία τάσης από τις ξένες αγορές.

Η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει ακόμα πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στην σημερινή συνάντηση του OPEC καθώς και στοιχεία πληρωμών στην Αμερικάνικη Οικονομία που θα ανακοινωθούν αύριο.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,03% κλείνοντας στις 2.402 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά κινήθηκε οριακά χαμηλότερα με χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Σε υποαπόδοση βρέθηκαν η μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση καθώς και ορισμένα blue chips όπως οι τηλεπικοινωνίες,

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v