Τα blue chips στο στόχαστρο

Με μοχλό πίεσης συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20 υποχωρεί χαμηλότερα ο Γενικός Δείκτης, διαμορφώνοντας χαμηλή τιμή στις 2.396 μονάδες. Αξιοπρόσεκτη ισορροπία στο βάθος της αγοράς, όπου η σχέση ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώνεται υπέρ των πρώτων. Σε μεγάλο βαθμό συγχρονισμένη με τις ευρωπαϊκές η πορεία της ελληνικής αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα και των 2.400 μονάδων κινήθηκε αρχικά ο Γενικός Δείκτης, υποχωρώντας προς τις 2.396,13 μονάδες.

Απώλειες που, κατά μείζονα λόγο, θα πρέπει να αποδοθούν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς ο FTSE-20 κατέγραφε απώλειες μέχρι και 1,3%.

Η αρχική εικόνα της αγοράς φανερώνει επιφυλακτικότητα, καθώς η σχέση ανοδικών – καθοδικών διαμορφώνεται στο περίπου 1,5 προς 1.

Από τις μετοχές του FTSE-20, η μεγαλύτερη πίεση, συγκριτικά, ασκείται στη μετοχή της Alpha, η τιμή της οποίας υποχωρεί προς τα 21,14 ευρώ, ενώ μικρότερες απώλειες με λιγότερες συναλλαγές καταγράφονται για τις Εθνική, Eurobank.

Οι μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ υποχωρούν κατά περίπου 1,5%, ενώ προς τα 20,30 ευρώ κινείται χαμηλότερα η μετοχή της ΔΕΗ.

Αντιθέτως, αγοραστές εμφανίζονται στις μετοχές των Τιτάν (36,04 ευρώ) και Cosmote (13,78 ευρώ).

Διαπιστώνεται ακόμη αρχικά μία διάθεση να ”αφεθεί” η αγορά λίγο χαμηλότερα με μοχλό πίεσης μετοχές του FTSE-20.

Θα φανεί στη συνέχεια κατά πόσο είναι αναστρέψιμη η τάση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς ο δείκτης δεν πρέπει να χάσει την επαφή με τις 1.280 μονάδες.

Από τις μετοχές που αντιδρούν και εμφανίζουν άξια αναφοράς εμπορευσιμότητα, ξεχωρίζουν οι Μινωικές, Αθηνά, ΜΕΑΓΑ, ΑΛΤΕ, Νάουσα, Νηρεύς, ΑΤΤΙΚΑΤ, Γιαννούσης, ΕΛΜΕΚ, ΑΕΓΕΚ, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Folli Follie, Βαρβαρέσος, ενώ για 29 μετοχές η τιμή κατέγραφε απόδοση υψηλότερη του 2% (στις 11.30).

Μέχρι στιγμής, πάντως, η εικόνα της αγοράς μας είναι σε μεγάλο βαθμό συγχρονισμένη με αυτήν των ευρωπαϊκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v