Φτάνει η ώρα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης;

Το θετικότερο κλίμα στις διεθνείς αγορές βοηθά και τη Σοφοκλέους. Η βελτίωση μάλιστα των αποτελεσμάτων αρκετών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης ανεβάζει υψηλότερα το θερμόμετρο. Υπό προϋποθέσεις, πλησιάζει η ώρα να κινηθεί επιτέλους και η υγιής μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το θετικό κλίμα διατηρείται σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη. Διάθεση, προϋποθέσεις και ενδείξεις για συντήρηση της ανοδικής τάσης υπάρχουν και στη Σοφοκλέους.

Τα αποτελέσματα τριμήνου, κι αυτό είναι ενθαρρυντικό, συνηγορούν στο ενδεχόμενο συνολικότερης αντίδρασης μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης με βελτίωση των μεγεθών τους.

Ειδικά σήμερα, θα αναφερθούμε ελάχιστα στον FTSE-20, καθώς οι μετοχές του Δείκτη ”παίζονται” κυκλικά με τις ΔΕΗ και ΟΤΕ δικαιολογημένα να προσφέρουν τη μερίδα του λέοντος των βραχυπρόθεσμων αποδόσεων.

Θα πρέπει όμως από την Τρίτη, το αργότερο Τετάρτη, να ξεκινήσει σταδιακά η μόχλευση στον τραπεζικό κλάδο προκειμένου να καταστεί εφικτή η προσέγγιση και η υπέρβαση των 4.750 μονάδων (τραπεζικός δείκτης).

Θα σταθούμε σήμερα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς καταγράφεται βελτίωση στα μεγέθη των ΤΕΡΝΑ- ΓΕΚ, μειώνονται σημαντικά οι υποχρεώσεις των Μινωικών Γραμμών, επιβεβαιώνει την εκτίμηση των πιστών του ο Μυτιληναίος, εμφανίζει καλό τρίμηνο η Betanet, συνεχίζει την αντίδρασή της η Revoil, παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση αποτελεσμάτων η Κορδέλλου, προφανώς κάτι κινείται στην Αγροτική Ασφαλιστική, θεωρείται ελκυστική η αποτίμηση του Ερμή, ενισχύονται τα μεγέθη της Mevaco, εμφανίζεται δραστήρια στο ταμπλό η Sex Form, διαμορφώνεται και πάλι η τάση στην ΕΧΑΕ.

Οι ανωτέρω περιπτώσεις είναι ενδεικτικές ενός συνολικότερου κλίματος και χαρακτηριστικές μιας διάθεσης που προδιαθέτει για διάχυση του ενδιαφέροντος στην υγιή μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Είναι ίσως από τις λίγες φορές που ”κλείσιμο” μήνα δεν φοβίζει την αγορά και τους παράγοντές της. Απεναντίας η αναφορά εξειδικευμένων αμερικανικών δικτυακών τόπων στη θετική προεκλογική παράδοση του Ιουνίου καλλιεργεί προσδοκίες.

ΣΗΜ1: Είχε αναφερθεί από το euro2day.gr, με αφορμή την περίπτωση της Εμπορικής, πως η ”γλώσσα” της αλήθειας εκτιμάται από τους επενδυτές, ειδικότερα τους ξένους διαχειριστές διαθεσίμων ασφαλιστικών ταμείων.

Εάν η νέα διοίκηση του ΟΤΕ επιτύχει όντως (γιατί περί επιτυχίας θα πρόκειται) να πείσει τους ξένους πως το εγχείρημα αναδιάρθρωσης μπορεί να ευοδωθεί, τότε τα χειρότερα για τον Οργανισμό περνούν.

Και θέλουμε να πιστεύουμε πως ο ΟΤΕ, η μεγαλύτερη επιχείρησης της χώρας μας, μπορεί να κερδίσει το στοίχημα.

ΣΗΜ2: Άξια τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ. Όταν η νέα διοίκηση καλύπτει και συνεργάζεται άριστα με την προηγούμενη, όταν ο ενδιάμεσος μηχανισμός που πείθει τους ξένους να τοποθετηθούν στη μετοχή, συνεχίζει το έργο του, τότε ο πήχης ανεβαίνει σαφώς υψηλότερα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v