Την αντίδραση των ξένων ”λαμβάνει” το ΧΑ

Καθαρά τεχνικά αντιδρούν από αργά χθες το βράδυ τα ξένα χρηματιστήρια, με την Wall Street να οδηγεί την αντίδραση. Το θετικό κλίμα δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη Σοφοκλέους, που δείχνει χαρακτήρα και αντανακλαστικά τις τελευταίες μέρες. Προέχει η εξασφάλιση των 2.310 μονάδων και η αποσαφήνιση των προθέσεων των ξένων επενδυτών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι αγορές λειτουργούν. Η αντίδραση που από αργά χθες το βράδυ ξεκίνησε από τη Ν. Υόρκη μεταφέρει αισιοδοξία και στην Ευρώπη.

Άλλωστε, χθες κυρίως ο Dax ”κράτησε” τη στήριξη των 3.800 μονάδων.

Επίσης, θετική ένδειξη είναι η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 2.310 μονάδων στη Σοφοκλέους, καθώς και το ότι διόρθωση πραγματοποιήθηκε με πολύ λίγες συναλλαγές (95 εκατ. ευρώ).

Επειδή για τη στήλη, ζητούμενο τις τελευταίες ημέρες είναι η εξασφάλιση των 2.310 μονάδων, η σταθεροποίηση της αγοράς, η ολοκλήρωση φάσης συσσώρευσης– επανατοποθετήσεων, εμμένουμε στην προσεχτική προσέγγιση της αγοράς.

Θα περιμένουμε να διαπιστώσουμε τις πραγματικές βουλές των ξένων, όπως αυτές ενδέχεται να εκδηλωθούν στις μετοχές των Εθνικής, Alpha, και δευτερευόντως ΟΤΕ.

Θα περιμένουμε πρώτα να διαπιστώσουμε την τακτική τους και μετά να προχωρήσουμε σε σαφέστερη εκτίμηση για την αγορά.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες προϋποθέσεις αντίδρασης ενός σημαντικού αριθμού εταιριών του ΜΚ- 40 και του SC-80.

Κυρίως μετοχές εταιριών με καλό α’ τρίμηνο επιδιώκεται να βρεθούν στο προσκήνιο της κατηγορίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v