Ο Τύπος της Τετάρτης

Στις εξελίξεις αναφορικά με τους συμβασιούχους του Δημοσίου, στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, στο πρόβλημα του παρεμπορίου, αλλά και στη σημερινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στις εξελίξεις αναφορικά με τους συμβασιούχους του Δημοσίου, στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, στο πρόβλημα του παρεμπορίου, αλλά και στη σημερινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Καραμανλής: Στους στόχους του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για την οικονομία αναφέρεται η ”Καθημερινή”, που αφορούν μεταξύ άλλων στην επιχειρηματικότητα και στο καλύτερο κράτος.

Κυβέρνηση: Για δίδυμες κόντρες μεταξύ υπουργών και υφυπουργών, οι οποίες προκαλούν τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”, που παράλληλα τονίζει πως πρόκειται για το πέμπτο κρούσμα εντός δύο μηνών.

Πληθωρισμός: Η υποχώρηση των τιμών των φρούτων και των λαχανικών σε σύγκριση με τον Μάιο του 2003 αντιστάθμισε την επίπτωση της ανατίμησης των καυσίμων αποτρέποντας έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, που συμπληρώνει πως ο πληθωρισμός τον Μάιο του 2004 υποχωρεί στο 3%.

Συμβασιούχοι: Ευνοϊκότερη προσέγγιση του προβλήματος των συμβασιούχων του Δημοσίου προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που απέστειλε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία και γνωμοδότηση ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Πρ. Παυλόπουλος, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

Με κάλυψη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, θα απεργήσουν οι συμβασιούχοι για το Προεδρικό Διάταγμα που προωθείται, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”.

Τέλος Ακίνητης Περιουσίας: Στην αύξηση του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που θα επιβαρύνει ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, αναφέρουν ”Τα Νέα”, που συμπληρώνουν πως με αυτό τον τρόπο εκτιμάται πως θα αντισταθμιστούν οι απώλειες των εσόδων που θα προκύψουν από την κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Φορολογία: Ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης από τα μέλη της επιτροπής για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος που συνεδρίασε για πρώτη φορά, όπως επισημαίνει η ”Καθημερινή”.

Σύμφωνα με την Οικονομική ”Ελευθεροτυπία” η επιτροπή αναμένει προτάσεις των κοινωνικών εταίρων μέχρι τις 18 Ιουνίου για τη σταδιακή μείωση των συντελεστών κάτω από 40%.

Αλλαγές και φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με ”Το Βήμα”, ενώ η ”Ναυτεμπορική” κάνει λόγο για μειωμένη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα.

Παρεμπόριο: Ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς το θεσμικό πλαίσιο για την πάταξη του παρεμπορίου και την εξυγίανση των όρων του υπαίθριου εμπορίου και απομένει η εντατικοποίηση των ελέγχων για την επιβολή της τάξης στην αγορά, αναφέρει το ”Κέρδος”.

ΣΕΒ: Άμεση δραστηριοποίηση του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς θα ζητήσει σήμερα μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Η ”Ημερησία” αναφέρει πως ο ΣΕΒ ζητεί πακέτο μέτρων, ενώ συμπληρώνει πως σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση του συνδέσμου.

Μερίσματα: Στο 3,6% διαμορφώθηκε η μερισματική απόδοση στο 2003 σύμφωνα με ”Το Βήμα”, που αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι τα μερίσματα ήταν καλά, η επενδυτική αδιαφορία συνεχίζεται.

Ένοπλες Δυνάμεις: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρει ο ”Ελεύθερος Τύπος” και παραθέτει τις 26 αλλαγές.

ΓΣΕΕ: Μη κρατικό πανεπιστήμιο ιδρύει η ΓΣΕΕ, επισημαίνει η ”Καθημερινή” στο πρωτοσέλιδό της.

ΙΚΑ: Κατά 30% αυξήθηκαν οι οφειλές ιδιωτικών και δημοσίων επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ φέτος σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως οι οφειλές έφτασαν στα 1,9 δισ. ευρώ.

Τράπεζες: Φωτιά το κόστος των τραπεζικών συναλλαγών σύμφωνα με ”Το Βήμα”, που τονίζει πως τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν επιβάλει προμήθειες και έξοδα για κάθε τραπεζική εργασία, ενώ συμπληρώνει πως το κόστος των τραπεζικών συναλλαγών για φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, περισσότερα κατά 25% από πέρυσι.

Η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” τονίζει πως οι τράπεζες αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, επισημαίνοντας πως περιορίζουν την έκθεσή τους σε ομόλογα.

Ασφαλιστικές: Για ανάγκη διαφάνειας στον ασφαλιστικό κλάδο κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, που προσθέτει πως στο επίκεντρο του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν τεθεί οι μέθοδοι για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς.

”Το Βήμα” αναφέρει πως δέκα ασφαλιστικές εταιρίες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του ”λουκέτου”, καθώς εκτιμάται πως δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.

ΟΤΕ: Υπέρ της παραμονής στην Αρμενία δείχνει να τάσσεται τώρα ο ΟΤΕ σύμφωνα με την Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”, που αναφέρει πως ο κ. Γ. Βασιλάκης, ο οποίος εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου στην Armentel, δήλωσε ότι ο ΟΤΕ δεν θα εγκαταλείψει την επένδυσή του.

Eurobank: Στο επίκετνρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος του ομίλου Λάτση βρίσκεται η αγορά της Ρουμανίας, τονίζει το ”Κέρδος”.

Τράπεζα Πειραιώς: Τιτλοποιεί στεγαστικά δάνεια ύψους 400 εκατ. ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που συμπληρώνει πως η τιτλοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλος Ιουνίου με αναδόχους τις Citibank και UBS.

Fanco: Στρατηγική παραγωγικής ανάπτυξης και διεύρυνσης του πελατολογίου της με μικρότερα αλλά ισχυρότερα brand names δρομολογεί η Fanco, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Atlantic: Αύξηση κερδών κατά 15% αναμένει η Atlantic για το πρώτο τρίμηνο του 2004 σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει ότι η εταιρία θα δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση του δικτύου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v