Αμυνα και.... ”τσούκου- τσούκου” ball

Σε στενό εύρος και με λίγες συναλλαγές η διακύμανση της αγοράς. Ο διεθνής περίγυρος λειτουργεί επιβαρυντικά για τη Σοφοκλέους, ”αγκάθι” της οποίας παραμένει ο ΟΤΕ. Μεμονωμένες προσπάθειες ανόδου στο χώρο της μεσαίας– χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρίσιμες οι συνεδριάσεις των ημερών, καθώς η αγορά καλείται να ισορροπήσει χωρίς ουσιαστικά θετικά νέα και με νευρικό το διεθνή περίγυρο.

Μέχρι στιγμής, η περιοχή των 2.310 μονάδων θεωρείται και αποδεικνύεται ανθεκτική γραμμή άμυνας.

Το γεγονός, ότι χθες η διακύμανση του Γ.Δ. ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη σε συνδυασμό με την κατακόρυφη μείωση των συναλλαγών, ενδέχεται να αποτελούν ανάχωμα σε ενδεχόμενες πιέσεις.

Η αντίδραση μετοχών όπως η Εθνική, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Eurobank, οι τιμές στόχοι που δίνονται για σειρά δεικτοβαρών μετοχών μπορούν να λειτουργήσουν σταθεροποιητικά αυτήν την περίοδο.

Το πρόβλημα βέβαια της αγοράς παραμένει ο ΟΤΕ, η κεφαλαιοποίηση του οποίου χθες ”κύλησε” χαμηλότερα και των 5 δισ. ευρώ (4,944 δισ. ευρώ).

Με την Credit Suisse να εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτική, θέλουμε να πιστεύουμε πως στην τηλεσύσκεψη της Πέμπτης, η νέα διοίκηση του Οργανισμού θα επιτύχει να διασκεδάσει επικρίσεις και επιφυλάξεις, κυρίως ξένων.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τη Eurobank από τα 19,4 στα 20,2 ευρώ και για την Coca Cola από τα 19,6 στα 22 ευρώ.

Η Π&Κ αναβαθμίζει την τιμή στόχο στα 44 ευρώ για τον Τιτάνα και αναθεωρεί στα 7 ευρώ την τιμή στόχο για την S&B.

Για τον Τιτάνα, φέρει τιμή στόχο στα 37 ευρώ η UBS.

Ενδιαφέρον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση παρουσιάζει η πρόθεση της νέας διοίκησης της Εθνικής να αναλάβει προσωπικά την προεδρεία των Εθνικής Ασφαλιστικής και Αστήρ (από το Δήκτη της σημερινής Καθημερινής).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κινητικότητα στον ακτοπλοϊκό κλάδο, όπως επίσης οι επιμέρους κινήσεις εταιριών αυτής της κατηγορίας.

Στη σύναψη ομολογιακού δανείου 20 εκατ. ευρώ προχωρά η θυγατρική της Νεοχημικής, κατά 44% αυξάνονται τα κέρδη της Ζήνων, ενώ υπερδιπλασιασμό των λειτουργικών κερδών στο τρίμηνο εμφανίζει ο Ηρακλής.

Γι αυτήν την κρίσιμη περίοδο θεωρούμε άμεσης προτεραιότητας τη διασφάλιση ”στηρίξεων” της αγοράς, τη διακύμανση του Γ.Δ. σε στενό εύρος, με παράλληλη μείωση των συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v