Κεφαλαιαγορά: Στρογγυλοποιήσεις απαιτούμενων ποσών

Σειρά κανονιστικών αποφάσεων για λόγους προσαρμογής προς τον ν. 3152/2003 και στρογγυλοποίησης των ποσών ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πρόστιμα, λουκέτα σε ΕΛΔΕ.

Κεφαλαιαγορά: Στρογγυλοποιήσεις απαιτούμενων ποσών
Σειρά κανονιστικών αποφάσεων για λόγους προσαρμογής προς τον ν. 3152/2003 και στρογγυλοποίησης των ποσών ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, βάσει των συγκεκριμένων αποφάσεων:

* Το ελάχιστο ύψος μετοχικού κεφαλαίου χρηματιστηριακής εταιρίας ορίστηκε στις 600.000 ευρώ.

* Ο αριθμός των χρηματιστηριακών εκπροσώπων είναι ελεύθερος ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ΑΧΕ

* Το ελάχιστο ύψος των ιδίων κεφαλαίων που απαιτούνται για να καταθέσει μια εταιρία αίτηση εισαγωγής για την κύρια αγορά του ΧΑ είναι 12.000.000 ευρώ.

* Το ελάχιστο ύψος της καθαρής λογιστικής περιουσίας που απαιτείται προκειμένου μια εταιρία να καταθέσει αίτηση διαπραγμάτευσης των ομολογιών της στο ΧΑ είναι 3.000.000 ευρώ.

* Το ελάχιστο ύψος ομολογιακού δανείου προκειμένου να εισαχθεί για διαπραγμάτευση στο ΧΑ ορίζεται σε 200.000 ευρώ.



Επίσης, αποφάσισε την έγκριση διορισμού χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην Value Capital ΑΧΕΠΕΥ, την επιβολή προστίμου στην εταιρία CAPITAL AXEΠΕΥ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας των ΑΧΕΠΕΥ.



Επίσης, προχώρησε στην επιβολή προστίμου στις εταιρίες ΑΕΛΔΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και ΑΣΠΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας και απαγόρευσε τη λειτουργία των ΑΕΛΔΕ STAR FINANCE, ΚΕΡΔΟΣ, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, ΑΝΟΔΙΚΗ και ΑΜP επειδή διαπιστώθηκαν επανειλημμένες παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας που καθιστούσαν τη λειτουργία τους επικίνδυνη για την αγορά και τα συμφέροντα των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v